Nieuwe editie van Groeilamp Zwolle

Zwolle – Woelmuis Producties presenteert in samenwerking met InDeKringloop.nl en Studentertainment op vrijdag 16 september de derde editie van Groeilamp in Zwolle. De line up bestaat deze editie uit Port of Call, Jay Minor en AlascA.

Groeilamp zet sinds januari 2010 luistermuziek in de schijnwerpers op geheime en unieke locaties in Erica (Drenthe). Sinds april vindt er ook eens in de paar maanden een Groeilamp in Zwolle plaats. Er is geen podium en de muziek wordt akoestisch gespeeld, waardoor elke show intiem en knus is. De eerste editie van Groeilamp Zwolle vond plaats op 27 april en was een groot succes. Bezoekers kochten een kaartje, maar wisten tot op de dag van het optreden niet waar het plaats zou vinden. Om middernacht kregen ze een berichtje waar Groeilamp die dag plaats zou vinden. De geheime locatie bleek uiteindelijk de zolder van het Dominicanenklooster. De bezoekers waren laaiend enthousiast en de editie was bijna uitverkocht.

De editie van de tweede Groeilamp op vrijdag 17 juni was wederom erg bijzonder. De line up bestond deze editie uit Chayah van Diermen, Marten de Paepe en Het Gloren en vond plaats in de nissen van de oude Sassenpoort. Jay MinorJay Minor & The Early Birds wordt gevormd door vier mensen uit Zeeland. Eén van hen schrijft de ideeën op, de overige drie veranderen deze ideeën in iets luisterbaars en het liefst in iets moois. De muziek van het viertal heeft invloeden van Neil Young, Devendra Banhart, Fionn Regan en Daft Punk en klinkt anders dan alles wat je ooit gehoord hebt.

AlascAAls gevolg van een steeds sterker wordende liefde voor muziek uit de jaren ’60 en ’70 en voor bands uit de indie-scène, maakt AlascA authentieke indie-folk waarin een grote rol is weggelegd voor melancholische melodieën, poëtische teksten en close-harmony vocalen. Bandleden Ferdinand Jonk (gitaar, banjo, zang), Louis van Sinderen (drums, percussie), William Bond (toetsen, zang) en Frank Bond (gitaar, bass en zang) werken op dit moment aan hun debuut album, ‘Actors and Liars’, waarvoor de release in januari 2012 gepland staat. De eerste single van het album, ‘Politics’, is onlangs uitgekomen.

Port of Call
Midden in niemandsland werkte Pieter van Vliet aan zijn eerste nummers.
In een kleine hut, net groot genoeg voor een bed en een tafel werden de eerste teksten over zijn gedachten, leugens en gemopper gebrouwen. Eind 2009 waren de nummers voor het eerst live te horen, toen Pieter zelf op het podium kroop. Zingend, schreeuwend en fluisterend bracht hij zijn nummers ten gehore, vergezeld met zijn instrumenten en onder een nieuwe naam; Port of Call.
Begin 2010 vonden de “houten-hut-opnamen” hun weg naar Minderbinder Music, waar op één september Port of Call’s eerste EP gereleased werd: “For Those Who Mutter”. Eind dit jaar komt zijn eerste album uit; doet hij mee aan de Popronde, de Grote Prijs van Nederland én komt er een tour naar Finland.

Links
www.jayminorearlybirds.com
www.alascamusic.com
www.portofcallmusic.com

Informatie

Locatie is geheim / aanvang 20:00 / entree € 10,00 / Reserveer via arjanbrandsma@gmail.com (Reserveren is noodzakelijk!)

Deze editie is plaats voor maximaal 50 bezoekers.

Let op! Voorgaande edities waren snel uitverkocht.

Artikel delen: