Zwolse oldtimer is elegantste in Polen

Zwolle – De in Zwolle en omstreken bekende oldtimer van Bert Guezen scoorde onlangs hoge ogen bij een groot oldtimer evenement in Polen. De A Ford Roadster uit 1929 – die duidelijk herkenbaar is als afkomstig uit Zwolle – ging niet zonder prijs naar huis. Bij het Concours de Elégance in het centrum van Poznan werd de eerste plaats gehaald. De felbegeerde beker, voor de oudste en meest originele oldtimer uit de Pre-War klasse, ging mee terug naar Zwolle.

oldtimer.jpg

Van 1 tot 4 september vond in het Poolse Poznan de 38e editie van de jaarlijkse Oldtimer evenementen plaats. Bert Guezen en bijrijder Bert Kuiper vertrokken reeds op 31 augustus, met de bijzondere oldtimer op de nieuwe aanhanger met fraai bestickerde huif. Onderdeel van het meerdaagse oldtimer evenement is een rally, waarin de Zwolse A Ford een vijfde plek behaalde in de categorie vooroorlogse voertuigen. Op de tweede dag zette de meer dan 80 jaar oude Ford op het circuit van Poznan een maximum snelheid neer van liefst 95 km per uur.

Het Zwolse team was één van de zeer weinige buitenlandse equippes. Volgens Bert en Bert was het echter een zeer geslaagd evenement: "Een ervaring om nooit te vergeten. Toen we met de auto boven op het podium in Poznan stonden en er omgeroepen werd ‘Team De Beuk uit Zwolle, Hollandski’ kregen we een langdurig applaus van de duizenden toeschouwers."

Natuurlijk heeft Bert Guezen gedurende het gehele evenement de stad Zwolle en zijn Bed & Breakfast De Beuk gepromoot. Hij zegt: "Zo´n 100 VVV gidsen, 500 flyers en een kleine 1.000 buttons hebben we uitgedeeld." Zijn handbeschilderde klompen met de afbeelding van de Peperbus zijn volgens Guezen wel duizend keer op de foto gezet. Bert en Bert: "Het was fantastisch. Volgend jaar gaan we weer."

Artikel delen: