Gemeenteraad Zwolle maakt kennis met organisaties

Zwolle – Direct in de eerste week van het nieuwe politieke seizoen maakt de gemeenteraad tijd vrij om bij organisaties langs te gaan voor een kennismakingsbezoek. Op vrijdag 9 september fietsen de raads- en burgerleden gezamenlijk door de stad om deze bezoeken af te leggen.

In het kader van de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de gemeenteraad deed de gemeenteraad in het voorjaar een oproep aan Zwolse bedrijven, verenigingen en stichtingen om de raad uit te nodigen voor een kennismakingsbezoek. De gemeenteraad kreeg veel enthousiaste reacties op dit verzoek. Op basis van de aanmeldingen is een programma opgesteld. De raads – en burgerleden worden verdeeld over vier groepen. Om 08.30 uur verzamelen de raads- en burgerleden zich op het bordes voor het Stadhuis. Daarna fietsen de groepen naar de organisaties.

De volgende organisaties doen mee aan de Ontmoetingsdag 2011:- IQ Kunstuitleen- Tactus verslavingszorg project SmartConnection- Travers- Inloopcentrum voor Werk en Inkomen- Christelijke immigranten- WijZ- Vereniging Het Zuiderboeltje- Golfclub Zwolle- Fietstaxi Zwolle- Belangenvereniging Zwolse kunstenaars- Autlook- Reclassering Nederland- Nieuwbouw Isala

De verschillende fracties in de raad zorgen over het algemeen zelf voor hun contacten met de inwoners van Zwolle. Deze activiteit past in de ambitie van de gemeenteraad om samen meer naar buiten te treden.

Artikel delen: