Zwols bedrijf tweede prijs met Duurzaamheid on Stage

Zwolle – Het Zwolse bedrijf HA-Rental heeft vanmiddag tijdens Duurzame Dinsdag in Den Haag de tweede prijs gekregen voor zijn concept ‘Duurzaamheid on Stage’. De jury heeft uit de ruim 400 ingediende duurzame initiatieven het bedrijf als tweede prijswinnaar uitgeroepen. Volgens de jury laat dit initiatief zien dat duurzaamheid en entertainment bij elkaar passen en stimuleert het de bewustwording bij jongeren.

HA-Rental is een bedrijf dat is gespecialiseerd in licht en geluid. Het beschikt over de techniek om het stroomverbruik van verlichting op podia en beurzen met 70% terug te dringen zonder in te leveren op kwaliteit. Ook kan HA-Rental het omgevingsgeluid reduceren en zet het duurzaam podiummateriaal in. “Ik ben er trots op dat Overijssel opnieuw in de prijzen valt op Duurzame Dinsdag”, aldus gedeputeerde Ineke Bakker (Milieu en Wonen). “Vorig jaar was het Overijsselse bedrijf Norm-Teq met hun duurzame renovatieconcept voor flatgebouwen de landelijke winnaar van de Duurzaamheidprijs. Dit bevestigt voor mij dat we goed op weg zijn in Overijssel en dat ondernemers in onze provincie duurzaamheid heel serieus nemen.”

Landelijk zijn er meer dan 400 vernieuwende voorstellen ingediend op het vlak van energie, natuur, duurzame productie en consumptie. Die zijn vandaag in Den Haag – ter gelegenheid van Duurzame Dinsdag – aan staatssecretaris Bleker overhandigd in de Duurzame Dinsdagkoffer.

Duurzame Dates

Op de Dag van de Duurzaamheid (11 november) worden in Zwolle en Enschede zogeheten Duurzame Dates georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel en de provincie Overijssel. Tijdens deze regionale bijeenkomsten worden de kansrijke duurzame initiatieven uit Overijssel gekoppeld aan experts uit het bedrijfsleven die helpen het voorstel te realiseren of op een hoger niveau te tillen. Gedeputeerde Bakker zal op 11 november in Enschede aanwezig zijn om daar met initiatiefnemers van gedachten te wisselen over hun voorstellen.

 

Kijk voor meer informatie over de prijsuitreiking op www.duurzamedinsdag.nl

Artikel delen: