DOAS markeert eerste verjaardag met CENSUUR

Zwolle – Vorig jaar september heeft de officiële opening plaatsgevonden van De Oude Ambacht School, nadat het karakteristieke pand aan de Mimosastraat met behulp van subsidies van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle op prachtige wijze is verbouwd door woningbouwvereniging SWZ. Sindsdien is er veel gebeurd. Kunstenaars en bewoners zijn in het pand getrokken en DOAS nieuwe stijl viert binnenkort haar eerste verjaardag! Ter ere hiervan organiseren DOAS, Woningbouwvereniging SWZ en Stichting KIZ op vrijdagmiddag 23 september het symposium CENSUUR.

Tijdens het symposium worden de nieuw ingerichte ateliers officieel geopend en de in DOAS gevestigde kunstenaars en creatieve professionals laten zien hoe het pand is opgeknapt. Zij verzorgen deze middag workshops en presentaties en bieden bezoekers een blik in de spreekwoordelijke keuken van de broedplaats DOAS.

Gastsprekers tijdens dit spraakmakende symposium zijn Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala klinieken en Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie. Bestaat censuur in Nederland ook? Zijn er ongeschreven do’s en don’ts in het kunstaankoopbeleid van een museum? Dient kunst in een ziekenhuis alleen maar een helende werking uit te stralen of mag ook daar kunst afschrikken?

Bezoekers zijn vanaf 14.00 uur welkom bij DOAS aan de Mimosastraat 1 in Zwolle. Om 14.30 uur starten de lezingen ‘No limits’ door Ralph Keuning en ‘Kunst en Isala’ door Marjanne Sint, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Willem Alkema. De officiële opening van de ateliers wordt verricht door wethouder Nelleke Vedelaar, waarna vanaf 16.00 uur verschillende presentaties en workshops plaatsvinden, een rondleiding door het gebouw, een darkroom expo en een netwerkborrel.

Bezoekers kunnen zich aanmelden voor dit gratis symposium via de website van KIZ: www.kiz-zwolle.nl  

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.