Gert Dingerink Europees Kampioen tracktorpulling

Zwolle – Afgelopen weekend heeft het Zwolse tractorpulling team Lambada, bestaande uit vader Willem Dingerink en zijn beide zonen Gert en Wim, zichzelf mogen vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Tractorpulling in Finland. Ze kwamen uit in 3 klassen, te weten de 950 kg vrije klasse, ook wel de minipullers genoemd, de 3500 kg vrije klasse en de 4500 kg vrije klasse.

07-09-2011_gert_dingerink_europees_kampioen_in_finland_3.jpg
Bij de groene mini Philip Fairbanks (37) en de grote trekker Gert Dingerink(33).

De 4.5 ton vrije klasse werd door Gert Dingerink verreden en hij wist het wel erg spannend te maken. In de finale zette hij een afstand van 86.62 meter neer en de laatste deelnemer van de klasse zette exact dezelfde afstand neer. Besloten werd om een Super Finale te rijden, dus een finale tussen deze beide deelnemers, dit is in de historie van het Europees Kampioenschap nog nooit eerder voorgekomen. Daarin pakte Gert met ruim 6 meter verschil de titel Europees Kampioen!

07-09-2011_gert_dingerink_europees_kampioen_in_finland_1.jpg

07-09-2011_gert_dingerink_europees_kampioen_in_finland_2.jpg

07-09-2011_gert_dingerink_europees_kampioen_in_finland_4.jpg

In de 950 kg vrije klasse kwam tevens hun Amerikaanse vriend Philip Fairbanks, die aan het gehele Europese tractorpulling seizoen 2011 (bestaande uit de Nederlandse competitie, de Eurocup competitie en het Europees Kampioenschap) heeft deelgenomen, uit met zijn tractor: de Original Rat Poison. De Dingerinks hebben hem in 2010 leren kennen tijdens het Amerikaanse tractorpulling seizoen, waar zij in 2010 aan hebben deelgenomen met hun machines. Dit jaar was het zijn beurt om op Europese bodem deel te nemen en daarin was hij zeer succesvol. In de 950 kg vrij klasse heeft Philip Fairbanks de titel Europees Kampioen 2011 op naam weten te schrijven. Wim Dingerink wist met het minimale verschil van 12 cm op zijn Amerikaanse vriend de 2e plaats in ontvangst te nemen. In de 3.5 ton vrije klasse wist vader Willem Dingerink de 3e plaats te pakken.

De sfeer op een Europees Kampioenschap is altijd geweldig. Alle Nederlanders zijn daar één groot kamp tegens de rest van Europa, en dat is volgens Gert Dingerink altijd vreselijk gezellig. "Je kunt het een beetje vergelijken met het EK voetbal, Nederland tegen de rest."

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.