Thorbeckegracht Festival moet programma inkorten

Zwolle – Het stichtingsbestuur van het Thorbeckegracht Festival heeft vanwege programmatische en technische redenen, het Thorbeckegracht Concert moeten inkorten. 

Het heeft daartoe de vervelende beslissing moeten nemen om Baer Traa o.l.v. het JazzArt Orchestra te schrappen uit het programma en volgend jaar een herkansing aan te bieden. Een actie waar zij niet trots op is, maar wel achter staat. Het was de wens van het bestuur om pauzes te minimaliseren om zodoende een kort en bondig concert neer te zetten. Het Thorbeckegracht Concert zal om 20.00 uur aanvangen tot ca. 22.45 uur met ondermeer Veldhuis & Kemper en Karin Bloemen o.l.v. het ‘Orkest van het Oosten’.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dat klinkt als een verwachte changeover van 15 min ofzo.
  Hoe niet-reëel is dat met een heel orkest? Als dat het inderdaad is dan moet de organisatie de hand in eigen boezem steken en niet doen alsof andere partijen schuldig zijn.


  ⚠️ Meld

 2. @steegm
  De organisatie steekt toch hand in eigen boezem door te stellen dat ze zelf de beslissing hebben genomen en niet trots zijn? Waar staat dan dat andere partijen schuldig zijn? Vind het juist krachtig dat ze toegeven!


  ⚠️ Meld

 3. wat een amateurs die organisatie ! wist je een half jaar geleden niet hoe groot de orkesten zijn ??
  en dan ook nog het hoogtepunt schrappen !?!?


  ⚠️ Meld

 4. Ik word ook altijd argwanend als 10 voor 12 iets afgeblazen wordt vanwege programmatische en technische redenen. Dan is er iets anders aan de hand denk ik dan. Het zou mooi zijn als Bear Traa zelf antwoord kon geven voor deze plotselinge annulering.


  ⚠️ Meld

 5. L.S.
  Op papier zeggen dat de hand in eigen boezem wordt gestoken is mij te makkelijk! Dat is voor mij geen ‘krachtig toegeven’. Het getuigt voor mij meer van slechte voorbereiding, slechte planning, hoe je het ook noemen wilt. Beslissingen van dit formaat behoren niet twee dagen voor de datum te worden genomen. Het betreft hier geen kalamiteit. Dit is helaas amateurisme van een hogere plank. En over een jaar is Bear weer een jaar ouder-verder-beter-wijzer, en moet hij de eer gewoon aan zichzelf houden. Voor mij persoonlijk is het lekkerste stukje van het festival hiermee verdwenen. Jammer, in alle opzichten. En verder: vriendelijke groet, Erik Raayman.


  ⚠️ Meld

 6. Wat verschrikkelend voor zo’n geweldige Big Band als JazzArt Ochestra uit Zwolle n.b. om samen met Bear Traa zo afgeserveerd te worden. Ze hebben hier een half jaar heel hard aan gewerkt. Ik vraag me echt af of de organisatie dit niet eerder had kunnen weten. Hoeveel vergaderingen zijn hieraan vooraf gegaan. Kan niet anders concluderen dat het een stel amateurs zijn die het durven om het beste van de avond domweg af te serveren. En ga nu niet weer roepen dat het Prinsengracht Concert ook in Zwolle kan plaatsvinden. Nee nee daar gebeuren deze grote fouten niet! Laat het organiseren over aan mensen die er verstand van hebben, dan hoeven jullie niet met rode wangen rond te lopen en muziekanten met vocalist lekker hun werk laten horen waarvoor ze gevraagd zijn!! Maar voor mij is het feest over.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.