Cursus EHBO bij kinderongevallen via Icare

Zwolle – Een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen lopen daarbij extra risico’s. Thuis, in de crèche of als ze buiten spelen. Meestal gaat het goed, maar als er toch iets gebeurt, is het belangrijk direct de juiste hulp te bieden. Daarom organiseert Icare Ledenvereniging vanaf 31 oktober van 19.30-22.00 uur een cursus EHBO bij kinderongevallen in Zwolle. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op onderwerpen zoals, reanimatie, vergiftiging en verbranding. Er wordt veel geoefend, zodat mensen naast theoretische kennis ook veel praktische ervaring opdoen. De cursus is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 14 jaar. Na afloop van de cursus ontvangt men een certificaat. Icare biedt gastouders bovendien de mogelijkheid om het Nikta certificaat ‘Acute zorg bij kinderen’ te behalen tijdens de cursus. Dit certificaat voldoet aan alle gestelde eisen door het Ministerie van OC&W voor gastouders. Voor het Nikta certificaat wordt € 19,- extra in rekening gebracht.

Leden van Icare Ledenvereniging krijgen 50% korting en betalen € 89,- in plaats van € 178,-. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursuskosten. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan telefonisch bij het Cursusbureau via (0522) 27 92 60. Meer informatie over alle cursussen vindt u op www.ledenvereniging.nl/cursussen  

Artikel delen: