Aftrap ‘IK Lekker fit!?’

Zwolle – Op woensdag 14 september a.s. geven wethouder Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle en Maaike Heethaar van Zilveren Kruis Achmea de aftrap voor basisschoolproject ‘IK Lekker fit!?’ waarin een gezonde en actieve leefstijl centraal staat. Op deze dag zullen zij het lespakket IK Lekker fit!? officieel overhandigen aan het schoolteam en de kinderen van OBS de Wieden en KBS de Wilgenburg, twee van de elf Zwolse Brede Scholen die de komende twee schooljaren deelnemen aan het lesprogramma.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden hebben de Gemeente Zwolle, Zilveren Kruis Achmea, de Hartstichting en Noordhoff Uitgevers samen het initiatief genomen om met SportService Zwolle en GGD IJsselland de komende jaren het project: IK Lekker fit!? uit te voeren. Het programma wordt aangeboden vanuit het programma Zwolle Gezonde Stad . Met ingang van het schooljaar 2011-2012 zullen elf Zwolse Brede Scholen gaan starten met het lesprogramma.

Lekker fit! is de enige lesmethode in Nederland die zich richt op voeding én bewegen en die een samenhangend programma biedt voor álle groepen. De lesmethode bestaat uit een reeks van acht lessen per leerjaar. In de praktijk- en theorielessen komen drie thema’s steeds terug: voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Ook zijn er voor alle leerlingen thuiswerkboekjes met opdrachten die samen met de ouders gemaakt kunnen worden en kunnen scholen ervoor kiezen allerlei aanvullende activiteiten te organiseren.

SportService Zwolle is projectleider van IK Lekker fit!? op de Zwolse Brede Scholen. Samen met de GGD IJsselland zijn zij verantwoordelijk voor de implementatie van het lesprogramma op de Zwolse Brede Scholen, het ondersteunen van de schoolteams en de inhoud van het programma door de inzet van de combinatiefunctionarissen van SportService Zwolle én het aanbieden van de ‘Menukaart’ waarop scholen diverse aanvullende activiteiten kunnen vinden. De combinatiefunctionarissen zijn inmiddels allemaal getraind om de lesmethode te kunnen ondersteunen en een belangrijke rol te spelen in het beweegprogramma.

Wethouder Dannenberg en Maaike Heethaar zullen 14 september a.s. op een tandem de scholen in de wijk Aa-landen bezoeken. Ter plekke overhandigen zij de lesmethode en geven een korte introductie aan ouders en kinderen. Om dit moment een sportief en feestelijk tintje te geven zal combinatiefunctionaris Marian Haanstra van SportService Zwolle samen met de kinderen een dans uitvoeren.

Artikel delen: