Waterstanden eerder naar winterpeil

Zwolle –  Vanwege de natte weersomstandigheden de laatste maanden heeft het waterschap al drie weken geleden de waterstanden verlaagd naar het winterpeil. Dit is gemiddeld ruim een maand eerder dan onder normale omstandigheden het geval is.

landopwater.jpg

Door de vele neerslag is het voor de boeren lastig of niet mogelijk om de landerijen te berijden. Om dit te verbeteren is de waterstand in de sloten gemiddeld met 15 – 20 cm verlaagd in het westelijk deel van West-Overijssel tot 20 – 30 cm in Salland. Hierdoor kan het water op het land beter en sneller worden afgevoerd.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. hadden ze al eerder moeten doen, hadden de boeren nog mest kunnen uitrijden wat nu tot volgend jaar opgeslagen moet worden met de nodige kosten voor een doelgroep die het al moeilijk genoeg heeft, wel een doelgroep die voor eten produceert, en die mogen we niet verliezen aan het buitenland, dan wordt je als land kwetsbaar in de toekomst, alleen van kantoorbaantjes met witte boorden kun je niet eten of je moet terugwillen naar het kannibalisme


  ⚠️ Meld

 2. Nou nou Jan….
  Is er in Nederland nog wel ruimte voor intensieve landbouwbedrijven?
  Kantoorbaantjes is wel waar Nederland nu veel geld mee kan verdienen. Of dat in de agrarische sector ook nog lang zo blijft?
  De kantoorwereld kan gebruik maken van goedkope arbeidskrachten uit India enz. Voor de agrarische sector zijn goedkope arbeidskrachten uit verre landen enkel een bedreiging.
  Maar om te stellen, dat we “terug zullen gaan naar het kannibalisme” (als we daar al ooit geweest zijn), dat lijkt me wel wat ver gaan!

  Hebben ze nu de waterstand weer wat hoger gesteld trouwens? Afgelopen dagen lijkt het me heel wat droger geweest dan normaal.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.