Aftrap e-fietsproject Zwolle Kampen Bereikbaar

Zwolle –  Donderdag 8 september maakte de gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de provincie Overijssel, ondanks het regenachtige weer, een proefrit op een elektrische fiets (e-fiets). Samen met directeur Hans Valent van Hogeschool Windesheim gaf hij zo het officiële startsein van het project ‘Proef de e-fiets’. In de regio Zwolle en Kampen krijgen werknemers de komende weken de kans om de e-fiets te proberen tijdens de woon-werkrit.

gedeputeerde_gerrit_jan_kok_en_directeur_hogeschool_windesheim_hans_valent_op_de_e-fiets.jpg

Met dit project wil Zwolle Kampen Bereikbaar medewerkers in hun regio kennis laten maken met de elektrische fiets. Zo kunnen zij zelf het gemak ervaren van dit vervoermiddel. Gerrit Jan Kok, gedeputeerde voor Bereikbaarheid, Openbaar Vervoer en Financiën: “Met de elektrische fiets kan je files omzeilen, je hoeft geen parkeerplaats meer te zoeken en je bent snel op je werk. En bovendien kan je grotere afstanden afleggen dan met een gewone fiets, door de trapondersteuning. Een prettig vervoermiddel!”

Met ‘Proef de e-fiets’ wordt er gewerkt aan een duurzame verbetering van de bereikbaarheid in de regio Zwolle en Kampen. Als er namelijk meer werknemers uit de regio een e-fiets gebruiken voor hun woon-werkrit, worden er minder autokilometers in de spits gemaakt. Bovendien komen medewerkers fit aan op het werk. Hogeschool Windesheim was gastheer voor de aftrap van het project. Hans Valent: “Het project ‘Proef de e-fiets’ past perfect in het rijtje maatregelen die Windesheim heeft genomen om duurzame mobiliteit te vergroten. We willen graag meer mensen uit de auto krijgen en hen stimuleren om met de (e)fiets naar het werk te komen.”

Er doen op dit moment 14 bedrijven mee aan het e-fietsproject van Zwolle Kampen Bereikbaar. Afgelopen maandag trapte de gemeente Kampen als werkgever en convenantpartner af met de probeerweken voor de e-fiets.

Artikel delen: