Berkum op bezoek bij getergd DETO

Zwolle – VV Berkum speelt a.s. zaterdag, 10 september, een uitwedstrijd en wel bij DETO in Vriezenveen. Dat is traditioneel al een lastige tegenstander, maar ditmaal zullen de Zwollenaren een ploeg tegenover zich krijgen die tot het uiterste getergd is om, na een teleurstellende seizoensstart, voor eigen publiek wat recht te zetten. 

DETO leed afgelopen zaterdag namelijk in Harderwijk een ontluisterende 4-0 nederlaag bij VVOG, dat notabene debuteert in de Hoofdklasse C. “Ze zullen er tegen ons dus vol voor gaan om zich te revancheren,” verwacht Berkum-coach Roeland ten Berge. “DETO heeft kwalitatief een heel goede selectie. Het is even afwachten welke spelers bij hen terug zijn, maar ze zullen tegen ons sterker zijn dan afgelopen zaterdag.”


DETO-trainer Anton Wennemers had tegen VVOG niet de beschikking over een flink aantal geblesseerde spelers maar was lang niet te spreken over de verrichtingen van degenen die wel in het veld kwamen. “We straalden geen enkel geloof uit, dat was voor mij de grootste teleurstelling,” liet hij na afloop van de wedstrijd weten. “Het was een wanprestatie met ongetwijfeld gevolgen,” voegde hij daar aan toe.

Berkum verloor vorig jaar thuis met 1-3 van DETO, dat toen efficiënt de fouten in de Zwolse defensie afstrafte en na die wedstrijd zelfs koploper was. Afgelopen mei haalde Berkum in Vriezenveen door een 2-2 gelijkspel een puntje en dat was toen voor de Zwollenaren net genoeg om zich veilig te stellen en de nacompetitie te ontlopen. DETO draaide vorig seizoen tot de derde periode uitstekend mee maar begon toen weg te zakken en eindigde uiteindelijk op een toch wat teleurstellende zevende plek, net één plaats boven Berkum.

Na het afgelopen seizoen verliet een aantal spelers de Vriezenveense ploeg, zoals Wout Weghorst die door Willem II werd ingelijfd en Stijn Pol die naar HHC Hardenberg verkaste. Daar staat de komst tegenover van Kevin Aman en Niki Leferink, beiden van topklasser Excelsior ’31, Stef Lamberink van SVZW en Gerben Tieltjes van HHC. Bovendien zijn gerenommeerde krachten als keeper Johannes Yarbug en de gevaarlijke spitsen Vincent Bilanovic en Ferdi ter Avest bij DETO gebleven, zodat coach Wennemers nog steeds een prima selectie heeft.

“Het zal duidelijk zijn dat het een moeilijke wedstrijd voor Berkum wordt. We krijgen een goede ploeg tegenover ons, maar we moeten laten zien dat we mee kunnen doen en wij moeten ook beter voetbal laten zien dan vorige week. Ik ben namelijk óók niet zo tevreden over ons spel van afgelopen zaterdag,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge, terugkijkend op de 1-1 remise van zijn ploeg tegen DVS ’33.De wedstrijd DETO-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat 48 in Vriezenveen en wordt geleid door scheidsrechter R.H. Karremans.

Artikel delen: