Beleef de Dag van de Dijk in Zwolle

Zwolle – Zwolle is zaterdag 24 september één van de locaties tijdens de Dag van de Dijk. Bij het grasveld tegenover Uitspanning Het Engelse Werk is tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven. De Dag van de Dijk is in het leven geroepen door de Nederlandse waterschappen om mensen van jong tot oud bewust te maken dat dijken belangrijk zijn. Want zonder dijken is het in het grootste gedeelte van Nederland niet mogelijk om te wonen, werken en recreëren. Een feit waar de meeste mensen zich dagelijks niet van bewust zijn.

De Nederlandse waterschappen organiseren de Dag van de Dijk. Het thema van dit jaar is Dag zonder Dijk. Hierbij staat centraal wat er gebeurt als er geen dijken zouden zijn. Tijdens deze dag worden er op verschillende plekken in Nederland activiteiten georganiseerd door de waterschappen. Het Waterschap Groot Salland organiseert bij het Engelse Werk in Zwolle allerlei activiteiten op en langs de dijk. Hoe komt het dat we droge voeten hebben in Nederland? Wat gaan we de komende jaren met de IJssel doen? Ga mee op excursie of pak de fiets voor een waterrijke route langs de rivier. Of bekijk met eigen ogen wat muskusrattenbestrijders doen. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten en is er een interessante excursie: onderzoek als echte dijkwachter of de dijk sterk genoeg is! Kijk voor meer informatie op www.dagvandedijk.nl.

500 kilometer aan dijken

Ontmoeten en genieten: daar draait het om tijdens de Dag van de Dijk. Water biedt ruimte voor recreatie, sport en inspiratie voor kunst. Maar water zorgt ook voor overstromingen. Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Om dat te voorkomen, beheert het Waterschap Groot Salland met grote zorg 200 kilometer grote rivierdijken langs de IJssel, het Zwartewater, de Vecht, het Zwarte Meer en het Ketelmeer én 300 kilometer kleinere dijken en kaden.

Artikel delen: