Expositie Ludie Gootjes

Zwolle –  In het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle is momenteel een expositie te zien van beeldend kunstenaar Ludie Gootjes-Klamer. De tentoonstelling, ondergebracht in de hal van het gebouw, laat een prachtig overzicht zien van de diversiteit in Gootjes’ oeuvre.

expositie_ludie_gootjes_vogel.jpg

Vogel  (Foto GH)

Op 28 september om 16:45 uur wordt de expositie officieel geopend. Gootjes heeft zich bij het maken van haar nieuwste kunstwerken laten inspireren door het jaarthema 2011-2012 van de GH: ‘In Beweging’.

Centraal in de geëxposeerde stukken staat het leven dat God geeft, met zon- en schaduwkanten. Het werk is krachtig en kwetsbaar tegelijk, de betekenis is niet vastomlijnd en kan mee door de kijker worden bepaald. De expositie bestaat uit schilderijen, werken van textiel en ruimtelijke kunstwerken.

expositie_ludie_gootjes_opstanding.jpg

Opstanding (Foto GH)

Bij de opening van de expositie zal kunstenaar Petra Neurink reageren op het werk van Ludie Gootjes, door middel van een performance die ondersteund wordt door een muzikale bijdrage van Jouke van der Krieke. Aansluitend is er een openbaar gastcollege waarin zowel Ludie Gootjes als Petra Neurink bevraagd kunnen worden op hun kunstwerken. Deze activiteiten zijn onderdeel van de opening van het academisch jaar aan de GH, de GH-dag. Belangstellenden zijn welkom om bij de GH-dag aanwezig te zijn. Meer informatie en het dagprogramma vindt u op www.gh.nl .

Artikel delen:

Reageer