Berg in Zwolle

Zwolle – Frankwin Mussche, PvdA-gemeenteraadslid, liet via een column op zijn weblog weten wel iets te voelen voor het idee van Thijs Zonneveld, een berg te bouwen van twee kilometer hoog. En heeft erbij gemeld dat hij vond dat de gemeente Zwolle daarvoor een ideale plaats was. Mussche krijgt support van burgerraadslid Wichert aan het Rot.

Wichert aan het Rot, Burgerraadslid voor Swollwacht, reageert op het afwijzen van dit idee doordat geen raadsleden te vinden waren die er belangstelliing voor hadden. “Dacht men vroeger ook niet dat het waanzin was om op de maan te lopen”, aldus Aan het Rot, “of dat er land in zee gelegd kon worden? Als dit plan geen luchtfietserij blijkt te zijn dan laat Zwolle een eventuele kans voorbij gaan. Wat zeggen onze kleinkinderen later?” Aan het Rot eindigt zijn reactie met het uitspreken van zijn bewondering voor een politicus die zijn nek durft uit te steken.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Wat een onzin. Zwolle heeft helemaal geen voldoende ruimte voor deze berg. Dit is een publiciteitsstunt van Rot (PvdA). Een kansloze eenmansactie. De berg komt niet in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. @Hans Grootveld

  Wichert aan het Rot, Burgerraadslid voor Swollwacht/quote]
  Dit is een publiciteitsstunt van Rot (PvdA).

  Hebben we het wel over de zelfde, aan het Rot/van Rot.


  ⚠️ Meld

 3. Hahaha, ik zou bijna denken dat het 1 april was.
  En dan halen we zeker Herr Gerhard van Dooremolen terug om een Tiroler jodelcamping op de berg te beginnen. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. Dat idee bedenken is al bizar, laat staan dat ook nog eens te steunen. Zonde van de energie en eventueel geld voor het maken van plannen in een tijd van bezuinigingen. Dat laatste moet vooral een PvdA raadslid zich aantrekken. Mussche gedraagt zich als de Zwolse Assen-dorper-poester, een sprookje. Mission Impossible!


  ⚠️ Meld

 5. @Linda, ja, bizar is het juiste woord.
  Je moet bij deze gemeenteraad al hemel en aarde bewegen als je ergens een verkeersdrempel wilt hebben, maar tegen een berg zien ze niet op. (figuurlijk gezien dan););)


  ⚠️ Meld

 6. Wie zegt nu dat het Zwolle geld zal kosten ,er zijn een heel stel zeer deskundigen bezig en Frankwin heeft geopperd,als het er al van komt in de polder waarom dan niet op Zwols gebied ,waarom altijd alles de grond in boren(zelfs een berg)Wat die Tiroler camping betreft Observer ,een camping erbij is een goed idee,zo zie je maar de ideeen komen vanzelf wel,het mag ook wel een camping met een Zwols karakter zijn,we zitten hier niet int riool


  ⚠️ Meld

 7. @Wichert, Ik zal al blij zijn als de gemeenteraad eerst eens kans ziet haar mooie verkiezingsbeloftes waar te maken en pas daarna mogen ze wat mij betreft eens met luchtfietserij beginnen.
  Dus laten we alsjeblieft wel met beide beentjes op de grond blijven staan. wie weet bijvoorbeeld wat het klimatologisch effect van zo’n bergmassa op de (Zwolse) omgeving zal zijn, heb jij zin om dan altijd in de schaduw van een berg of in de regen te zitten?


  ⚠️ Meld

 8. Observer,als er kans is op negatieve effecten zal dat er echt wel uitkomen en dan doe je het lekker niet,maar alles op voorhand al af te wijzen gaat mij te ver .Die berg die komt er,of ik het nog mee zal maken weet ik niet.maar toch


  ⚠️ Meld

 9. @ Wichert, ik wijs niks af, en van mij mag er een berg komen hoor.
  Maar wees ervan overtuigd dat dit een project is wat je rustig qua omvang en kosten rustig kunt vergelijken met de aanleg van de Betuwelijn.
  Dan vind ik het ronduit zeer naief en dientengevolge zeer onnozel van onze plaatselijke raadszitters om met een soort Emiel Ratelband-achtig Tsjakkaaaa enthousiasme te zeggen, “haal de berg maar naar Zwolle”
  Dit soort onnozelheid verhoogt mijn vertrouwen in onze gemeenteraad niet echt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.