Jongerencentrum Aa-huis wordt Free 2 Move

Zwolle – Op vrijdagmiddag opende wethouder Filip van As op spectaculaire wijze het vernieuwde wijkjongerencentrum van Travers Welzijn in de Aa-landen. Eveneens werd onder leiding van Marianne Huibers (directeur Travers Welzijn) en Joke Wierbos (teammanager Travers Welzijn) de nieuwe naam onthuld. Het jongerencentrum heet nu Free 2 Move. De naam werd via een prijsvraag geraden door Marike van Herwijnen uit Zwolle.

09-09-2011_free_2_move_nieuwe_naam_aa-huis_3.jpg

Tijdens de officiele opening gaf Carl Blijd (psychiater & hoofd Forensische Jeugd- & Orthopsychiatrie Accare) een inspirerende presentatie over de beleefwereld van jongeren. Dit sluit naadloos aan bij het thema van het jongerencentrum "Sport & Lifestyle". Jongerencentrum Aahuis en weerbaarheidstraining Dojo zijn samengesmolten tot één concept "Sport & Lifestyle". Sport is het primaire middel waarmee het jongerenwerk wordt uitgevoerd om met jongeren tussen de 12 en 21 jaar in gesprek te komen. Ze krijgen hierdoor inspiratie waardoor ze fysieke vaardigheden leren, waarmee ze zelfvertrouwen opdoen, persoonlijke grenzen leren ontdekken en stellen.

09-09-2011_free_2_move_nieuwe_naam_aa-huis_4.jpg

09-09-2011_free_2_move_nieuwe_naam_aa-huis_2.jpg

09-09-2011_free_2_move_nieuwe_naam_aa-huis_1.jpg

Bij sport gaat het om de non verbale communicatie, het belang van de juiste ondersteuning, gerichte sturing en het samenspel. Bij Lifestyle krijgt dit meer verbale invulling; de persoonlijke ontwikkelingprocessen zullen onder woorden gebracht gaan worden.

Met behulp van activiteiten (ook buiten de sport om) zullen de jongeren ondersteund worden. Te denken valt aan voorlichtingen, gastsprekers, workshops en fieldtrips. Door de sportieve insteek die ten grondslag ligt aan het "Sport & Lifestyle" concept onderscheidt het jongerencentrum zich van de andere takken van het jongerenwerk. Ook door de pedagogische werkwijze onderscheidt het jongerencentrum van het reguliere sport- en bewegingsaanbod in Zwolle.

Tijdens de opening was er de gelegenheid om een kijkje te nemen in het jongerencentrum. Voor de jongeren was er ’s avonds een veelzijdig programma met een workshop Capoeira, Breakdance en Popping georganiseerd.

Artikel delen: