Nog één keer 90 minuten voetbal in het Oosterenkstadion

Morgen wordt er met de wedstrijd FC Zwolle – De Graafschap, afscheid genomen van het Oosterenkstadion. Nog één keer zal de bal 90 minuten lang over het veld rollen alvorens de sloophamer bruut het stadion onderhanden zal nemen. De naam Oosterenkstadion is afgeleid van de voormalige akkerlanden die op deze plek lagen: Oosterenk.


Voetbal kijken in het Oosterenkstadion….

De afgelopen jaren zijn er vele bekende namen de revue gepasseerd. Wie kent ze niet: Henk Timmer, Jaap Stam, Johnny Rep, Fred Patrick, Piet Schrijvers, Marten Eibrink, Gaston Sporre, Dean Wilkins, Klaas Drost en clubtopscoorder aller tijden tot nu toe Dirk Jan Derksen (1999-2000 28x) en vele anderen. Voor velen wordt morgen een boek gesloten en zal een stukje Zwolse voetbalhistorie in de boeken verdwijnen. Ieder met zijn of haar eigen persoonlijke herinneringen. Het kampioensschap in ’78 en ’02, de degradatie, de behaalde periodes, de bekerwedstrijden, het faillissement, de wederopstand van de club, de trainers, en zo kunnen we nog wel even door gaan. Vrijdag na 21:45 zal de bal niet meer rollen in het Oosterenk stadion.


clubtopscoorder aller tijden tot nu toe Dirk Jan Derksen vertrok later naar Fortuna Sittard

Bij deze bijzondere gebeurtenis heeft de club een groots afscheid georganiseerd waarbij een kleine 150 oud spelers en betrokkenen aanwezig zullen zijn. Onder begeleiding van een groots vuurwerk heeft de dochter van Marten Eibrink (Elona) om 22:00, de grote eer voor de laatste maal de lichten te doven in het Oosterenkstadion. Hierna zal nog éénmaal uit een vol stadion het ‘You’ll never walk alone’ klinken, waarna een ijzige stilte zal vallen…Menig FC Zwolle supporter zal waarschijnlijk dan ook grote moeite krijgen om dan nog de ogen droog te houden.

 
Het stadion trilde op zijn grondvesten tijdens het kampioensschap in 2002

Na de wedstrijd is het supportershome geopend en kunnen alle verhalen uit de ”oude doos” de kast uit. De kantine zal gesloten zijn in verband met de grootte van de organisatie. I.v.m de te verwachte drukte adviseert de club om op tijd naar het stadion te komen! Weblog Zwolle zal  een uitgebreid fotoverslag van deze activiteiten en de wedstrijd maken.


Peter van der Hengst op de schouders bij de supporters van PEC Zwolle 


De aanbouw van de Zuid tribune in het Oosterenkstadion toen in Zwolle

FC Zwolle heeft het volgende programma gemaakt:

18.55 uur:  Intro Peter Vader
19.00 uur:  Ceremonie en ereronde in het stadion met (oud)spelers, (oud)   trainers
19.20 uur:  Optreden Harm Wolters (Met een speciaal FC Zwolle lied)
20.00 uur:  Wedstrijd FC Zwolle & De Graafschap
20.45 uur:  Première afscheidslied Oosterenkstadion (voor tekst zie het programmaboekje) Prijsuitreiking de Held
21.45 uur:  Einde wedstrijd
21.50 uur:  Zwolse H6 met Bloed Zweet en Tranen
21.55 uur:  Vuurwerk en afscheidshandeling (Elona Eibrink zal de lichten doven)
22.05 uur:  Zwolse H6 met You’ll never walk alone

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Weer niet zeker van de nacompetitie…

    Volgende week weer een uitwedstrijd waar Zwolle het in eigen hand heeft om zich te plaatsen voor de nacompetitie.

    3x = scheepsrecht? Of …………………………………..


    Maak melding

Reageer