Platenhoezen van oud- Zwollenaar Henk Romijn Meijer

Zwolle – Vrijdagavond ging in de centrale bibliotheek aan de Diezerstraat in Zwolle een expositie over platenhoezen van oud- Zwollenaar Henk Romijn Meijer plaats. De expositie 'Jazzcovers' werd geopend door mevrouw Molly Romijn Meijer en de Zwolse wethouder van cultuur, Nelleke Vedelaar. Het eerste exemplaar van het verzamelboek A Love Supreme en andere jazzstukken werd overhandigd aan mevrouw Romijn Meijer.

img_2934_copy.jpg

De schrijver Henk Romijn Meijer (1929-2008) woonde tot zijn 18e in Zwolle. Daar ontstond zijn levenslange liefde voor de jazzmuziek. Hij schreef jarenlang stukken over jazz in gerenommeerde bladen en speelde zelf verdienstelijk gitaar. Romijn Meijer ontmoette talloze grote jazzpersoonlijkheden: Art Blakey, Ben Webster, John Coltrane en de muzikanten rondom Django Reinhardt. In het boek A Love Supreme en andere jazzstukken zijn 31 artikelen uit de periode 1949-2002 gebundeld. Ter gelegenheid van de publicatie van het boek heeft de Bibliotheek Zwolle in samenwerking met AFdH Uitgevers een kleine expositie over Henk Romijn Meijer en zijn grammofoonplatenkast ontwikkeld. Het gaat daarbij om prachtige hoesontwerpen van klassiek geworden jazzelpees met bijschriften van jazzkenner Bert Vuijsje, voormalig hoofdredacteur van De Volkskrant en HP/De Tijd.

img_2911_copy.jpg

img_2966_copy.jpg

img_2941_copy.jpg


De expositie is van 9 september tot en met 8 oktober tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen.

img_2865_copy.jpg

img_2807_copy.jpg

Artikel delen:

Reageer