Aanstormende bands op podium Zwols Popfront

In het Zwols Popfront spelen zaterdag 21 april twee nieuwe aanstormende Nederlandse bands: The May Bees en Orange Glow . Samen staan de bands garant voor een veelzijdige indie rockavond met de flirtende indiepop van Orange Glow en de energieke gitaarrock van The May Bees. The May Bees tekende onlangs een contract bij het Amerikaanse indie label Wampus. Beide bands brengen binnenkort een nieuw album uit. De aanvang is 21.30 uur en de entree is gratis.

Dat je als band in korte tijd veel kunt bereiken bewijst The May Bees. Nog geen twee jaar na de oprichting kan de band al terugkijken op twee opmerkelijke en vooral karakteristieke mini albums, uitstekende recensies (o.a. OOR, Kindamuzik, Musicfrom, FRET), de nodige airplay (o.a. Studio Brussel, KINK FM en Radio Mortale), goede chart-noteringen en optredens door het hele land. Daarnaast heeft de band in de herfst van 2007 een succesvolle promotietoer door de Verenigde Staten en Canada afgelegd en tekende het onlangs een deal bij het Amerikaanse indie label Wampus voor de release van een nieuw album getiteld “Drop Little Boy” in juni 2007. The May Bees staan op het punt definitief hun plaats in te nemen in het internationale indie rock ciruit. Palebear omschreef de muziek van de band onlangs als een mix van Guided By Voices, Dinosaur Jr. en de Pixies.
 

In de Kop van Overijssel ontstaat de veelzijdige indiepop van Orange Glow. Met zijn wortels in de lo-fi vond singer-songwriter Eric Hoogeweg in Orange Glow een band waarin zijn pure popliedjes rijkelijk worden aangekleed tot warme, hi-fi indiepop. Indiepop vol uitersten: van intieme lo-fi luisterliedjes, via pure gitaarpop naar een hi-fi ‘wall of sound’. Soms charmant rammelend, vaak vervreemdend en melancholiek, maar altijd stijlvol, warm en intens. Momenteel werkt de groep aan de debuut-cd die na de zomer verschijnt. Eerste wapenfeit van de groep was de goed ontvangen springerige single ‘Sunken’ (gratis te downloaden vanaf www.orangeglow.nl). Na de release van de single (2004) is de band veel gaan spelen in het Nederlandse clubcircuit. Orange Glow stond onder meer op Eurosonic tijdens Noorderslag in Groningen, op het Bevrijdingsfestival in Assen en ook deelde de band het podium met o.a. het Engelse Hood, Whipster, Alamo Race Track en Blues Brother Castro. Live wordt de vaste band vaak uitgebreid met muzikanten op onder andere cello en viool.


Artikel delen:

Reageer