VV Berkum speelt gelijk tegen DETO

Zwolle – Hoofdklasser VV Berkum heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen DETO. De uitwedstrijd eindigde in 1-1. Het doelpunt van de Zwollenaren kwam op naam van Chris van der Meulen.

Na de remise van vorige week tegen DVS’33 speelde Berkum opnieuw gelijk, deze keer keer 1-1 tegen DETO in Vriezenveen. Hoewel de uitslag over het geheel genomen terecht is, was het wel zuur dat een verdedigingsfout in de 89e minuut de eerste winst in deze competitie verijdelde. DETO dat sinds maart geeen competitiewedstrijd meer heeft gewonnen, begon gretig aan de wedstrijd. Het meeste gevaar ging daarbij uit van Ruud Bruns, die in de 4e en 10e minuut met goede afstandschoten Rick Oosterwechel op de proef stelde.

Daarna nam Berkum het initiatief over en was in de 17e minuut dicht bij de openingstreffer, toen Kassim Bizimana met een subtiele pass Chris van der Meulen in een goede scoringspositie bracht. Diens schot ging echter hoog over. 10 minuten later had Chris opnieuw het vizier niet op scherp, nadat DETO-captain Mathijn Schepers zich in een bal had verslikt.

Nadat Rick Oosterwechel in de 28e minuut een venijnig afstandsschot van opnieuw Ruud Bruns bekwaam had gepareerd, had Kassim Bizimana vier minuten later de 0-1 op zijn voet, toen hij een prima crosspass van Jeffrey Pohowainjaan volley op zijn zwakkere linkervoet nam maar helaas niet vol raakte.

Wederom vier minuten later was er een harde schuiver van Frank Hoolsema die door Johannes Yarburg goed werd gestopt en een minuut daarna had DETO geluk dat Chris van der Meulen net buiten en niet binnen de lijnen werd gevloerd. De toegekende vrije trap van Jesper Beunk smoorde in de muur.

DETO probeerde zich aan de Berkum-druk te ontworstelen en kreeg in de 42e minuut de beste kans tot dan toe, Ferdi ter Avest werd op de linkerflank goed vrijgespeeld en lostte een verraderlijk schot dat door Rick Oosterwechel met de vingertoppen tot een hoekschop werd verwerkt.

Een minuut voor rust had Berkum pech dat een prima kopbal van Kassim Bizimana buiten bereik van Johannes Yarburg op de lat belandde.

Na de thee schenen de voorwaartsen van beide teams hun kruid verschoten te hebben, want er vielen aan beide kanten aanmerkelijk minder doelkansen te noteren.

Nadat Vincent Bilanovic in de 61e minuut de beste DETO-kans in de tweede helft had laten liggen, kwam Berkum enkele minuten daarna door een verdedigingsfout van DETO op voorsprong. Een te slappe terugkopbal van Wybe Kram werd attent ondeschept door Chris van der Meulen die daarna de DETO-goalie omspeelde en uit een moeilijke hoek raak schoot.

Hoewel DETO daarna karakter toonde en alle krachten mobiliseerde, bleef Berkum door goed verdedigingswerk vrij eenvoudig overeind. Het is derhalve ook zo jammer dat de gelijkmaker vlak voor tijd voorkomen had kunnen worden. Trainer Roeland ten Berge over de 1-1 van DETO: “De corner vlak voor tijd was inderdaad niet nodig .Wij wilden voetballend uitverdedigen en zochten de moeilijkste oplossing, daar waar de bal gewoon over de zijlijn had gemoeten. Daarnaast deden we bij de corner die volgde ook te weinig, waardoor DETO simpel kon scoren." Met ‘simpel scoren’ zinspeelde Roeland ten Berge op de botsing tussen Jesper Beunk en Rick Oosterwechel, waardoor Mathijn Schepers een voor DETO niet meer verwacht puntje in de wacht sleepte.

Artikel delen: