Het weer: zomers met buien

Zwolle – Zondag begint de dag met flinke zonnige perioden, maar raakt het al snel bewolkt en vanuit het zuidwesten volgen opnieuw buien. Een enkele klap onweer is daarbij niet uitgesloten. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het nog een graad of 21.

 10-09-2011_weerfoto_provincieroute.jpg

Provincieroute

Maandag blijft het in de ochtend lang droog en zijn er kortdurend zonnige perioden. Een frontale zone laat de bewolking tegen de middag vanuit het westen echter weer toenemen en ’s middags maakt het hele land kans op een spat regen. De maxima komen uit rond 21 graden. Boven land staat er een matige zuidwestelijke wind, maar in de kustprovincies neemt de wind verder toe naar (vrij) krachtig. Op de Waddeneilanden kan het ’s middags zelfs hard gaan waaien, windkracht 7.

Dinsdag beginnen we opnieuw droog, met ruimte voor de zon. Naarmate de ochtend vordert trekt het zwerk dicht met bewolking en volgt er vanuit het zuidwesten regen. Met maxima rond 19 graden wordt het minder warm dan maandag, maar er staat ook iets minder wind.

Daarna daalt de middagtemperatuur verder naar een graad of 17, dat is anderhalve graad minder dan half september gebruikelijk is. Het blijft wisselvallig, met elke dag kans op een bui, maar ook ruimte voor de zon. Richting het volgende weekend lijkt het iets minder wisselvallig te worden.

Artikel delen: