WVF herstelt zich knap in Doetinchem (1-1)

Zwolle – Na de deceptie van vorige week tegen FC Zutphen moest vandaag worden aangetreden tegen DZC uit Doetinchem. De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Huis in ’t Veld uit Elburg.

Na het eerste fluitsignaal nam DZC het voortouw en had de overhand. Het eerste gevaarlijke moment was in de 8e minuut toen spits Jimmy Kempers van DZC vrij kon inkoppen, maar gelukkig voor ons kopte hij recht in de handen van Wibo van Dijk. Naar gelang de eerste helft vorderde kwam WVF steeds beter in het spel. Hessel Berends, teruggekeerd van vakantie, speelde vandaag een erg sterke wedstrijd op de linksback positie. In de 30e minuut kwam hij op en gaf een mooie voorzet vanaf de zijkant, Timon Beimers kwam net wat tekort om bij de tweede paal af te ronden. In de 31e minuut kwam de grootste kans voor WVF, na een prima assist van Jakko Slot kwam Bjorn Rellum alleen voor de keeper maar hij schoof de bal helaas net voor langs. Het slotakkoord was voor DZC in de 1e helft, spits Kempers werd in de zestien aangespeeld en speelde zich knap vrij, maar onze keeper Wibo van Dijk, die erg sterk keepte, kon de bal klem pakken.

In de rust werd Dirk Boersma vervangen door Saba Gwedelidze. De wissel had een goede effect op het spel van WVF, want er kwam steeds meer voetbal in het team en er waren erg mooie combinaties te zien. Helaas was het nog weinig effectief, en kwam DZC op 1-0 in de 63e minuut door een doelpunt van Thomas Kleinlugtenbeld. WVF liet het er niet bij zitten en ging direct vol op de aanval. In de 66e minuut een mooie vrije trap van Richard Bouwmeester die werd ingekopt door Bjorn Rellum en hiermee kwam WVF op gelijke hoogte. WVF liet hiermee zien dat het met de moraal wel goed zat deze middag. In de 75e minuut werd de leeggespeelde Kevin Peters vervangen door Dion Reijnen. Naar mate de wedstrijd vorderde bleek dat de spelers van WVF er conditioneel beter voor stonden dan de spelers van DZC. De kansen stapelden zich op en in de 83e minuut was er een mega grote kans voor WVF, Timon Beimers ging goed door op links, gaf de bal voor en Bjorn Rellum gleed de bal helaas net een paar centimeter naast. WVF kreeg nog een vrije trap die door Saba Gwedelidze goed werd ingeschoten, maar de keeper van DZC kon de bal nog net keren.

Al met al een zeer verdiend punt voor WVF en had de wedstrijd nog 10 minuten langer geduurd dan hadden we zeker gewonnen. WVF heeft zich goed hersteld van de deceptie van vorige week, en met dit resultaat en het vertoonde spel kunnen we zeker verder mee. Het is nu de kunst dit vast te houden en volgende week tegen DOS Kampen de 3 punten in Westenholte te houden.

 

 

door : Alexander de Jong

Artikel delen: