Citymoves laat Zwolle op z’n grondvesten schudden

Zwolle – De laatste etappe van het landelijke Citymoves peloton vond zondag ‘nine-eleven’ plaats met een feestelijke finish in Zwolle. Het Citymoves stedenfestival ging op Koninginnedag in Leiden van start, deed in de zomerperiode verschillende steden aan en eindigde in Zwolle.

citymoves_2011_1.jpg
Mark La Rocca 

Video van optreden DJ Lucien Foort

Citymoves ging maximaal in de pedalen in Zwolle met deze editie een dancepodium en in een tent een livestage om na een laatste krachtinspanning over de eindstreep van het zomerseizoen te flitsen. Dancemuziek met de bekende stevige- en bonkende beats. Voor her eerst traden de Zwolse hiphoppers Fakkelbrigade op bij Citymoves. Citymoves bouwde het mobiele stadsfestijn voor de derde keer op in Zwolle, waar het Park de Wezenlanden het prachtige vertrekpunt én eindbestemming van deze monsteretappe was. Erg druk werd het niet. Dat kwam door het regenachtige weersomstandigheden zondag, maar ook omdat er een entreeprijs gevraagd werd. Een ander wezenlijk verschil met eerdere edities was dat de eigenaar van organisator Alda Events, DJ Armin van Buuren, dit keer niet in Zwolle present was. Desalniettemin was het weer een fijn feestje voor de dance- en hiphopliefhebbers uit de regio. De politie IJsselland meldt zondagavond dat Citymoves rustig verlopen is. Er waren geen aanhoudingen. Wel waren er 90 meldingen van geluidsoverlast, en dat aantal is fors te noemen.

citymoves_zwolle_10_1_van_1.jpg
Lucien Foort

 citymoves_zwolle_13_1_van_1.jpg
"Twee vingers in de lucht…" van de Fakkelbrigade.

citymoves_zwolle_20_1_van_1.jpg

Meer actuele foto’s via Lees verder…

Mainstage

Brabants trots Marco V. is één van de vaste muzikale krachten tijdens de Citymoves stedentrip, die met zijn label In Charge uitgroeide tot één van de smaakmakers van de scene. Feestbeesten The PartySquad droppen hun beats net zo lang op de dansvloer totdat alle bezoekers heftig mee-stuiteren. Matrixx-legende Jochen Miller heeft het vermogen iedere dansvloer waar ook ter wereld in euforie te draaien. De Rotterdammer, Lucien Foort is een veteraan die begin jaren 90 al zijn eerste hit scoorde, maar in 2011 nog altijd tot de wereldtop van housend Nederland behoort. Mc Roga zal net als op de andere edities van Citymoves-edities, deze stage voorzien van vocale kunsten als Master of Ceremony.

L!VE-stage

Op het poppodium stond de feestmachine Band Anderkovver, bekend om zijn humor, vrolijke chaos en interactie met het publiek. Flinke Namen, uit de hoofdstad, weten het dak er ook in de buitenlucht af te knallen met hun hiphop bombardement. De oprichters van deze Amsterdamse band The Flexican & MC SEF moesten zelfs twee maal aan de bak op het Citymoves podium. Het Zwolse hiphopcollectief Fakkelbrigade heeft een beruchte live-reputatie opgebouwd als festivaltornado. The Party ten slotte is een feestelijke show onder aanvoering van de Dj’s uit de stal van Citymoves’ hoofdsponsor Q-music.

citymoves_zwolle_5_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_2_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_6_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_8_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_11_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_12_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_14_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_15_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_16_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_17_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_18_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_19_1_van_1.jpg

citymoves_zwolle_21_1_van_1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 62
 1. Een pakkende titel. Vanaf vanmiddag dreunen wij in de Zeeheldenbuurt ook mee. De boxen staan er recht op. En nu niet zeggen: dat weet je als je naast het Wezenlanden woont. Dit overtreft elke fatsoensnorm. Voorwerpen in de kamer trillen mee. En dat is niet overdreven. Een gemeentewerker met de dB-meter aangesproken. “Sorry meneer, het valt nog steeds onder de norm van 85 dB”. WAT? VIJFENTACHTIG DB??? Zijn ze de weg kwijt? Begrijp niet dat ze dit toelaten. Ik heb niets tegen deze muziek, maar geloof me… die bas staat veel en veel te hard.  ⚠️ Meld

 2. Is dit het ouwe lullen forum ofzo bij elke allochtoon die wat doet zeuren met ”het moet niet gekker worden” hahaha

  en als er een feest is voor jullie leuk dit dat en nu is voor jongeren en dan gelijk zeiken
  je woont in een STAD Zwolle niet in een boerendorp heb je last van? ga verhuizen man


  ⚠️ Meld

 3. Dit is een truukje, Plankje. 😉 De norm van 85 dB is 85 dB(A). In de A-norm wordt het geluidsniveau gemeten rekeninghoudend met de gevoeligheid van het menselijk gehoor. Lage tonen hebben minder invloed op die meting dan midden- en hoge tonen. Zoals je HIER ziet, in het grafiekje rechts. Dus die 85 dB klopt wel, maar dat zegt niets over het niveau van de lage tonen. Overigens in Zuid niets, helemaal niets, kunnen horen. Ik vind het wel mooi eigenlijk, dit soort initiatieven! 😀


  ⚠️ Meld

 4. Frappant dat ik het in Dieze Oost luid en duidelijk kan horen en terwijl ik langs de Assendorperstraat fietste helemaal niks hoorde. 😛

  Enfin, hoop dat iedereen er een leuke dag heeft!


  ⚠️ Meld

 5. Wij zitten in holtenbroek en horen het wel degelijk, maar ik vind dit soort dingen storend, leuk achtergrond muziekje. Maar kan het wel begrijpen dat sommige mensen dit liever op de zaterdag zouden zien dan op de zondag. Maar als er iets georganiseerd word, kan je toch nooit met ieder zijn wensen rekening houden. Dus hopen op volgend jaar weer een citymoves.


  ⚠️ Meld

 6. Het is hier aan de rand van de zeeheldenbuurt duidelijk hoorbaar, podium en wind staat deze kant op en je hoort de hele dag al hetzelfde gedreun. En het heeft niks met ouderen of jongeren te maken, ik behoor ook tot de jongeren maar vind dit heel irritante herrie en gedreun de hele dag. Balkon zitten ging niet door, ramen, deuren open ook niet.
  Nog een uurtje en dan is het voorbij


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb een paar flinke ventilators voor m’n Kef’s gezet richting Zwolle Zuid, kunnen ze ook eens horen watvoor herrie ik de hele dag aan moet horen! Kan toch niet! Be-la-che-lijk!!


  ⚠️ Meld

 8. Ik woon in de Aa-landen, gisteren Thorbeckegracht festival daar ook te horen.(Tis maar net hoe de wind staat) Hoor ik niemand over. Maar gooi er een paar beats doorheen en de hele zeikbrigade staat weer klaar om te reageren


  ⚠️ Meld

 9. Het podium stond gunstig voor de Assendorpers; de achterzijde van het podium stond aan de Weth. Alferinkweg… Dat is inderdaad iets minder gunstig voor de bewoners van Wipstrik/Hanekamp.


  ⚠️ Meld

 10. Als er in het park een lawaaifestival is dan hoor ik het altijd. Vanmiddag stond ik op het balkon en wide een praatje maken met mijn buurvrouw maar we konden elkaar niet verstaan.


  ⚠️ Meld

 11. Nog even doorbijten, wat een takkeherrie.
  Ze hebben maar 1 plaat zo te horen, en die draaien ze non-stop.

  Dit is echt niet leuk meer.
  Ik hoop dat het volgend jaar verboden wordt.


  ⚠️ Meld

 12. Ik was vandaag even bij mijn ouders in de Heemskerckstraat en daar dreunde het behoorlijk. Zelfs de voordeur en de wc deur trilde vrolijk mee (en dat is niet overdreven).

  Nou hoor je wel vaker muziek of geluiden uit het park komen als er een festival of evenement is, maar vanmiddag was het wel erg extreem. Met name het “drukkende” laag op je oren.

  Gr
  Richard  ⚠️ Meld

 13. blij idd dat het 22uur is en niet omdat ik eerder mijn bed in wou, maar omdat het gewoon een verschrikkelijke dreun is die de hele dag deze kant op stond.
  En of het op een zondag is of op een andere dag, maakt geen barst uit, de herrie wordt er niet anders van.


  ⚠️ Meld

 14. En over het lawaai van zaterdagavond/nacht met veel lichteffecten hoor je niemand. Misschien moet de gemeente daar iets aan doen, volgens mij was dat harder dan 85dB.  ⚠️ Meld

 15. @HipHop, daar heb ik nou van genoten.
  En het lawaai vandaag vond ik toen ik op visite was aan de Hanekamp hard mee vallen. 🙂
  Maar ja we moeten toch wat te zeuren hebben.


  ⚠️ Meld

 16. Zeikerdssssssssssssssssssss:o
  Ik woon er tegen over in me flatje, dreunde indderdaad behoorlijk.
  nee mijn muziek is het ook niet, maar kan er ook niet echt last van hebben.
  als ik dan een paar duizend man los zie gaan, Achja dan mag IK niet zeuren..  ⚠️ Meld

 17. Vanmiddag heb ik diverse metingen verricht in de wipstrik ter hoogte van de Tesselschadrstraat. Pieken van 120 Db waren meer regel dan uitzondering. Van 21:00-22:00 uur Herenweg continu een gemiddelde van 100 Db met ook pieken van meer dan 120 Db.
  De gemeente had nog zo beloofd om de geluidsoverlast te beperken.


  ⚠️ Meld

 18. Verplicht een gesloten wal erom heen. Burgemeester Meijer hallo leest u mee !!! en toegangsprijs navenant aanpassen.

  Vanmiddag/vanavond was heavy in de Wipstrik. 😮


  ⚠️ Meld

 19. @ Wilhelmus.
  Als je op de Tesselschadrstraat pieken van 120 Db hebt, dat is ongeveer gelijk aan een straaljager, hoeveel Db moet het dan in het park zijn geweest. :o:o:o


  ⚠️ Meld

 20. wat een stelletje azijnpissers weer… zielig hoor… ga in een dorp in friesland wonen ofzo!
  En Wilhemus : wat een grote bullshit dat verhaal van je! grote fantasie heb jij zeg…. 120Db, dan zouden we op het terrein zelf 150Db ofzo gehad moeten hebben, en dat was echt niet zo…


  ⚠️ Meld

 21. Goh, een feestje in het park en er is weer gezeur over geluidsoverlast. Alle klagers; ga lekker in Staphorst wonen, oh nee dan hebben jullie iedere zondag last van al die kerkklokken. Nederland; wereldkampioen zeuren!


  ⚠️ Meld

 22. Het ging daar erg hard,abnormaal ik woon er niet in de buurt maar het kwam boven de tv uit ….De binnenstad mag met straatfestival 85 db nou dit kwam er ver en ver boven absurd gewoon


  ⚠️ Meld

 23. Nou zoveel activiteiten in het park vaak muziek
  maar dit spat de kroon, hier dreunde ook alles door
  (schuurmanstraat) en serhat jij zou wel anders klagen als
  je ook in de buurt van het,park woonde.


  ⚠️ Meld

 24. Flikker op met dat gezeik!
  Hoevaak gebeurd zoiets?
  En dan pokke herrie, muziek smaken verschillen…
  Klassiek vind ik pokke herrie!
  Maar als het nederlandstalig was geweest dan was het zeker wel goed?
  Als je het op zondag rustig wil hebben kan ik je nabij gelegen genemuiden adviseren..
  Wil je het helemaal rustig?
  Koop dan een hutje op de heide


  ⚠️ Meld

 25. Ik vind het niet erg om geluid te horen in mijn huis. Echter begon die bass wel iritant te worden. Het was niet meer geluid horen maar geluid voelen.


  ⚠️ Meld

 26. Ik heb zonder geluidsloverlast of geluidsoverstemming gewoon de hele dag rustig tv kunnen kijken, oh ja de voor deur stond open want het temperatuurtje was best oke gister:D

  Oh dit gaat over De Rijpstraat….


  ⚠️ Meld

 27. Organisatoren van dancefeesten zijn ongetwijfeld verzekerd van een gouden toekomst, want het jeugdige volk wil slechts het miserabele bestaan zo gemakkelijk mogelijk ontvluchten door van het ene dancefeest naar het andere te hoppen. Men wordt geprezen om het binnenhalen van zichzelf muzikant noemende dj??s, die worden aanbeden als ware het heuse goden. Kosten noch moeite worden gespaard en de technische hoogstandjes worden gretig ingezet om het volk te bedienen van oorverdovende, gehoorbeschadigende computergestuurde herrie. De berichtgeving over het zoveelste dancefeest is vooral lovend en zelfs wervend. Geen enkele aandacht is er voor de ingrijpende gevolgen voor omwonenden in de directe en zelfs wijde omgeving die met hoofdpijn moeten zien te overleven. Geen prioriteit, zelfs niet in komkommertijd. Iedere vorm van kritiek leveren is taboe want onze bestuurders zijn als de dood om nee te verkopen aan deze hordes. Dat die ruim 100 decibel lijfelijk nodig hebben om de muziek te voelen, zegt alles over de hun mate van afstomping.  ⚠️ Meld

 28. Wat een achterlijke zeikerds hier, laat mensen lekker hun feestje vieren 1 keer per jaar… ik was er zelf bij en heb een fantastische dag gehad.

  En dan die jongeren die afgeven op de muziek.. jullie zullen echt geen sociaal leven hebben, dat is wel zeker. Anders waren jullie er wel bij geweest.


  ⚠️ Meld

 29. Ik ben zelf niet vies van een feestje en gun mensen ook wel iets maar ik vond op een gegeven moment de decibellen best hoog. Daar mag je best over klagen zonder daar van alles bij te halen vind ik persoonlijk 🙂


  ⚠️ Meld

 30. Ik neem aan dat ze daar gewoon zelf, en de gemeente het geluid hebben gemeten en dat dat niet boven de wettelijk toegestane maximum heen kwam. 85dB(A) dus. Al de opmerkingen hier (en in de 90 klachten) zijn denk ik schromelijk overdreven. De 120dB gemeten in de Zeeheldenbuurt is gewoon een extreme meetfout of een schandelijke leugen.


  ⚠️ Meld

 31. Als omwonende duidelijk gemerkt dat citymoves een behoorlijk ander omgevingsgeluid met zich meebrengt dan bijvoorbeeld het bevrijdingsfestival, door met name de zware bass.

  Conclusie kan ook gewoon zijn dat park de Weezenlanden zich niet zo goed leent voor city moves. De IJsselhallen zijn een goede, alternatieve locatie.


  ⚠️ Meld

 32. Bericht door justme, op 12 september 2011 om 10:41

  @Natascha

  Ik kan zeggen dat de Abel Tasmanstraat redelijk aan het schudden was.

  Ik zeg het echt niet om dwars te doen maar wij hadden gewoon serieus geen last van trillen, alleen als ik het geluid van de tv uit deed hoorde ik het.

  @Elrey de volgende x als we elkaar treffen bij de FC moet je me toch eens zeggen waar je woont hehe ben nieuwsgierig geworden;)

  De mensen in de kamperpoort vinden vast de ijsselhallen geen goede locatie… De mensen in Berkum vinden de wijthmenerplas geen goede locatie…. Eigenlijk is er nergens een goede locatie voor evenementen in een stad zo groot als zwolle, er is altijd wel iemand die bezwaar heeft.

  Ik persoonlijk vind het tijdstip trouwens perfect, met BFO gaat het tot 24 uur door terwijl mijn wekker op 6 mei (mits het weekend is) toch gewoon weer om 6 uur gaat en ieder jaar vrij nemen is echt geen optie maar het zij zo…;)


  ⚠️ Meld

 33. Ik vind het jammer, maar voor de azijnpissers : gelukkig voor jullie hebben we geen Bavaria racing in Zwolle… stel je voor dat die F1 wagens door Zwolle donderen….


  ⚠️ Meld

 34. Decibels: er is een vreemde manier van interpreteren ontstaan wat betreft geluid. Om klagers de vervelende mond te snoeren is de decibelmeter ontworpen. Geluid wordt sindsdien uitgedrukt in een bepaalde waarde door een getal. Daarna moesten er normen vastgesteld worden. Wie daar allemaal achter hebben gezeten en hoe ze dat met elkaar hebben bekokstoofd weet ik niet, maar dat de uitkomsten discutabel zijn staat als een paal boven water. Waarom? Er zijn in de loop van de tijd diverse soorten van meetsystemen en ??apparaten ontwikkeld. Omdat in de praktijk vaak bleek dat opgelegde normen niet gehaald konden worden (dB), zijn ze aangepast en naar beneden bijgesteld (dB(A) ?? basgeluiden worden naar beneden gecorrigeerd omdat ze voor het menselijk oor “zachter” klinken). Méér lawaai dus.
  Maar ook al geeft een getal een correcte uitkomst op papier en is daarmee een feit, er valt natuurlijk nooit aan te tonen hoe een geluid bij iemand binnenkomt! Niemand weet hoe ik 85 dB(A) ervaar en wat dat voor mij betekent. En je zal maar knettergek worden van 80 dB(A) geluid, of nog minder en de norm is bijvoorbeeld 85 dB(A).
  Het totale gemis van een empathische houding die op zijn minst een opening biedt om alternatieve oplossingen te zoeken is gekmakend en heeft dan ook grote gevolgen. Het is voor slachtoffers van geluidsoverlast onbegrijpelijk dat de daders van het akoestisch terrorisme altijd weer vrijuit gaan en zelfs de publieke sympathie weten te verwerven. Het maakt pijnlijk duidelijk hoe diepgaand ingeburgerd de lawaaiverslaving is en hoe groot het taboe is. Kreten als ⤽dan gaat u toch verhuizen⤝ en ⤽dan gaat u toch lekker in een hutje op de hei wonen⤝ zijn nog steeds schering en inslag. Lawaai is ook met decibelmeters niet in toom te houden als de veroorzakers geen fatsoen in hun lijf hebben.
  Geen wonder dat de fatsoensnormen ook navenant naar beneden zijn bijgesteld??  ⚠️ Meld

 35. @Toon waarom moeten duizenden zich aanpassen, ook op die ene dag, omdat er een paar last van hebben? Als iedereen zich altijd aanpast aan diegene die ergens last van hebben, mag helemaal niks meer.


  ⚠️ Meld

 36. ‘Thuis’ behoort tot de persoonlijke levenssfeer. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan en mag op dat recht op privacy inbreuk worden gemaakt. En dat recht behoort nu eenmaal niet een ‘festival’organisatie of x-duizend bezoekers toe.


  ⚠️ Meld

 37. @Japser
  De duizenden maken niet de herrie, dat doen een paar DJ’s betaald door organisatoren. De duizenden hoeven zich ook niet aan te passen. Als iedereen rekening houdt met de ander kan en mag alles.
  Dat heet samenleven


  ⚠️ Meld

 38. @Andre Kijk: wat gaan we met de krijsende kinderen doen die in de straat elke zaterdag en zondag- ochtend herrie maken en mogen schreeuwen wat ze willen? Het hele jaar door he? Zij maken nog 10 keer meer inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Opsluiten of afschieten maar? (dit was sarcastisch, voordat het weg gehaald wordt).


  ⚠️ Meld

 39. @Toon wat is dat nou weer voor geneuzel in de marge? Die duizenden betalen om die DJ’s te horen/zien. Die DJ’s staan daar niet alleen voor zichzelf. Je opmerking raakt kant nog wal. Als die DJ’s zich aanpassen (de mensen hier horende moeten ze naar 55dB), hebben die duizenden geen ruk aan hun betaalde feestje.

  Wat Erik zegt is wel een goede. Spellende kinderen die hun eigen volumeknop nog niet hebben ontdekt komen ook makkelijk aan de 80dB.


  ⚠️ Meld

 40. want het jeugdige volk wil slechts het miserabele bestaan zo gemakkelijk mogelijk ontvluchten

  Het bestaan wat gecreëerd is door de huidige volwassenen?????


  ⚠️ Meld

 41. Als iedereen rekening houdt met de ander kan en mag alles.
  Dat heet samenleven

  Dus als “de klagers” rekening houden met het miserabele bestaan van het jeugdige volk is er niets aan de hand.
  😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.