Rugbyclub Zwolle wint seizoensopenener

Zwolle – Na enkele maanden zomerstop mocht de hoofdmacht van RC Zwolle weer aantreden op het mooiste rugbyveld van Nederland. Tegenstander zondag was het altijd taaie Feanster uit Heerenveen.

Jules Crooijmans mocht vandaag zijn taak als captain voor het eerst laten gelden. Na een goede warming up en de peptalk van de captain ging Zwolle fel van start. Maar Feanster kwam net zo gemotiveerd het veld op wat resulteerde in lekkere harde clashes met zowel voorwaartsen als driekwarters. Het spel was erg fysiek en veel ruimte gaven beide ploegen elkaar niet. Zwolle was de ploeg die in de eerste helft het initiatief nam en dus ook de hele tijd op de helft van Feanster speelde. Maar Feanster wist goed stand te houden door goed te verdedigen en goed support te geven in de rucks. Zwolle kreeg enkele goede kansen maar door het goede verdedigen van Feanster en het soms niet scherpe Zwolle duurde het lang voor er gescoord werd. De score werd diep in de eerste helft geopend door Zwolle. wedstrijden gewonnen kunnen worden!

Na goed voorbereidend werk van de voorwaartsen konden de driekwarters, geleid door nieuwbakken flyhalf Roland Spronk, via fullback Bart van Maurik de eerste try drukken. Feanster gooide er nog een slotoffensief tegenaan maar door goed verdedigend werk en de sterke scrums van Zwolle wist Feanster niet te scoren. Door het fysieke spel werden er enkele spelers van Zwolle noodgedwongen gewisseld vanwege blessures. Hierdoor stonden er in de tweede helft enkele nieuwe spelers in het veld. Feanster begon fel en hard aan de tweede helft en zocht vaak het contact.

Zwolle begon wat onwennig aan de tweede helft en speelde wat slordig en gespannen. Feanster voerde de druk nog meer op en wist Zwolle terug te dringen op hun eigen helft.Na een snelle break wist de 2e center van Feanster de gelijkmaker op het (denkbeeldige) scoreboord te zetten. Hierdoor kwam de tussenstand na het benutten van de conversie op 5-7. Feanster kreeg de overhand maar kon daarvan niet profiteren. Zwolle werd wakker geschud door het fysieke geweld van Feanster en ging op zoek naar de try die ze de voorsprong kon geven. Zwolle liet zien dat ook zij konden uitdelen op fysiek vlak. De tackles werden er weer heerlijk ingeklapt en ook de mauls en scrums werden als vanouds gewonnen. Zwolle kon via scrumhalf Bas van Rooij de voorwaartsen in stelling brengen die daardoor een goed platvorm waren voor de driekwarters. Hierdoor werden er enkele goede breaks gemaakt door ondermeer 1e center Daan van Rooijen en nummer 8 Arjan Scheve. Helaas werden die nog niet verzilverd maar de klok tikte wel door.

Het Zwols kwartiertje kwam eraan en 10 minuten voor tijd was het dan toch raak. Na weer een goede break van Zwolle wist blindside winger Joep Verduyn de tweede try van Zwolle te drukken. Zwolle gooide er een slotoffensief tegenaan omdat Zwolle nog niet veilig was( jullie weten het de best defense is offense). In de laatste minuut van de wedstrijd wist Zwolle dan ook via flanker Jeroen van Rooij nog te scoren. Door een mooie pass van nummer 8 Arjan Scheve wist de flanker een mooie try te drukken. Einduitslag 15-7 voor Zwolle in een wedstrijd die spannend bleef tot het einde. Man of the match Jeroen van Rooij. Punten voor verbetering zijn er wel maar het seizoen is net pas begonnen dus daar kunnen we weer in de trainingen hard aan werken. Zwolle bewijst wel dat ook op karakter

Artikel delen: