Guerrilla Gardeners maken eetbaar tuintje voor Stadhuis

Zwolle – Stadslandbouw kan ook in de Zwolse Binnenstad, zelfs bij het gemeentehuis. Zondagavond laat vond een actie plaats van de Guerrilla Gardeners om de vragen van GroenLinks aan het Zwolse College van B&W over Stadslandbouw  te empoweren. Transition Town?

guerilla.jpg 

In Zwolle spoort GroenLinks het college aan om met stadslandbouw aan de slag te gaan. Het past in de ambitie van Zwolle om bewoners meer bij het groenonderhoud te betrekken, zei fractievoorzitter Rana Berends onlangs. ‘Wij denken dat Zwolle daar als stad voor open staat. Er is hier ook al een club mensen actief in Transition Town Zwolle, een lokale duurzaamheidsbeweging.’ Daarnaast kan stadslandbouw aansluiten bij het nieuwe beleid in Zwolle om braakliggend terrein een tijdelijke groene bestemming te geven. Berends: ‘Vaak zijn het ontwikkellocaties waar de plannen vanwege de crisis stilliggen. De projectontwikkelaar zet er een hek omheen en spuit alles plat om te voorkomen dat er een zeldzaam plantje of diertje op komt. Het is nu wettelijk mogelijk gemaakt om die locaties tijdelijk een groene bestemming te geven. Beter iets dan niets.’

Artikel delen:
Reacties 3
  1. zag laatst ook op de ceintuurbaan zo’n zak hangen met planten er in. Die hing aan het hek tussen de twee rijbanen. lekker op zo’n punt waar jij je als bestuurder even je aandacht erbij moet houden. Voor de rest worden bovenstaande planten ook direct verwijdert en vernietigd door de gemeente dus tja of dat nu zo’n goed idee is?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.