Geluidsoverlast Citymoves Zwolle leidt tot raadsvragen

Zwolle – Zondag vond Citymoves Zwolle op Park de Wezenlanden plaats. De jeugd kon uit hun dak gaan van de dancemuziek, maar de omgeving van het park was minder blij met deze derde editie. Bij de politie volgden 90 meldingen van geluidsoverlast. Raadslid Michiel van Harten, van GroenLinks, gaat vragen stellen aan het college van Zwolle en doet er alvast een suggestie voor het reduceren van geluid bij.

citymoves_zwolle_25_1_van_1.jpg
GroenLinks: "Het evenement Citymoves leverde naast vermaak veel reacties op van mensen die een gewoonlijk rustige zondag nu achter trillende ramen van het bijbehorende gedreun, moesten doorbrengen of buitenrecreatie overstemd zagen worden". GroenLinks gunt iedereen het feestje naar eigen smaak en pleit er dan ook niet voor om iets te verbieden. GroenLinks wil wel dat de gemeente zeer terughoudend is in het toestaan van luide evenementen in het park, en er alles aan doet om overlast voor de omgeving te beperken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van nieuwe technieken die het uitwaaieren van geluids- (en licht-) overlast naar de wijdere omgeving tegengaan. Op die manier gaan duurzaamheid en entertainment meer hand in hand. Dat klinkt GroenLinks als muziek in de oren en het college hopelijk ook.


Vragen

1- Wat is het oordeel van het college over de door veel mensen ervaren geluidsoverlast afgelopen zondag?

2-Voldeed het evenement, inclusief de zware bassen, aan vooraf gestelde geluidsnormen? En is er vooraf goed overleg geweest met omwonenden?

3-Een Zwols bedrijf (HA-Rental) heeft onlangs een ‘duurzame dinsdag’ prijs gewonnen voor geluidstechniek bij festivals, waarbij het geluid (en ook licht) veel minder uitwaaiert over de wijdere omgeving.

Het Bevrijdingsfestival heeft al enige ervaring opgedaan met deze techniek. Bent u bereid met dit bedrijf en met festivalorganisatoren als Citymoves in gesprek te gaan teneinde dit soort technieken standaard te gaan invoeren in Zwolle?

Michiel van Harten

Artikel delen:
Reacties 61
 1. Wat een gezeik, het duurde tot 22:00 uur kom op zeg. Misschien voor kleine kinderen die slapen vervelend, maar dit evenement was erg lang geleden aangekondigd. Tijd zat om een logeer adresje te vinden!


  ⚠️ Meld

 2. Ben het er mee eens. ik gun iedereen zijn/ haar feestje, maar op zondag zijn er ook mensen die die dag in rust willen doorbrengen. En als de techniek er is, waarom wordt dat dan niet gebruikt? Ik woon iets verder van het park af, en hoorde vrijwel alleen bastonen, en die hoor je overal doorheen.

  en meneer Doubleuj: niet iedereen is in staat om ergens uit logeren te gaan.


  ⚠️ Meld

 3. 1 groot zeikfestijn altijd hier, na fusion is er geluidsoverlast na citymoves is er geluidsoverlast. Mensen denk is na?? na deze dag kan je weer lekker 364 dagen RUSTEN.

  De oudere garde is de laatste tijd erg erg veeleisend. Dit niet goed dat niet goed ga lekker na friesland en daar wonen heb je het hele naar nergens last van alleen van stank


  ⚠️ Meld

 4. Vraag 4: Waarom komt dit gezeur na ELK evenement weer na boven terwijl de stad Zwolle pleit een evenementenstad te zijn?

  Vraag 5: Waarom is het Weezenlandenpark verbouwd tot evenementenlocatie?

  Vraag 6: Waarom is het in deze kwesties nooit geven en nemen? Alda Events gaat maar tot 22.00 door om de omwonenden tegemoet te komen, maar nee.. de mensen zijn nog steeds niet tevreden.

  Vraag 7: Kunnen de extra kosten van zo’n geluidssysteem verhaald worden op de klagende mensen? Zij zijn immers de enige mensen die hier baad bij hebben.


  ⚠️ Meld

 5. @LennardA voor zondagsrust ga je maar in de biblebelt wonen. Zwolle is een moderne stad (aan het worden; de winkelsluitingstijden zijn nog om te janken), niet een ingekakt Christendorp.


  ⚠️ Meld

 6. Moet zeggen dat de bass ook behoorlijk hard ging! Ik stond dan op het festival terrein maar af en toe voelde je echt je hele lichaam bonken door de bass.
  Ietsjes minder had ik niet erg gevonden 😀


  ⚠️ Meld

 7. Wat een gezeik weer…..
  Zondagsrust, kom op zeg. Elkaar respecteren gewoon.
  Het is vaak zat rustig op zondag, dus die enkele keren dat er wat muziek uit het park klinkt ga daar niet over zeiken man.
  Miereneukers!


  ⚠️ Meld

 8. Vraag 6: Waarom is het in deze kwesties nooit geven en nemen? Alda Events gaat maar tot 22.00 door om de omwonenden tegemoet te komen, maar nee.. de mensen zijn nog steeds niet tevreden.

  Niet alle bewoners over 1 kam scheren!


  ⚠️ Meld

 9. @Japser wat een flauwe reactie. Ik ben in Zwolle komen wonen vanwege mijn studie en ben er blijven wonen omdat ik het ook een moderne stad in wording vind.

  Punt is dat de bass overal doorheen klonk en dat er techniek is om dat te voorkomen. Als moderne stad (in wording) zou je daar in kunnen (!) investeren, om het zo alle inwoners naar de zin te maken.


  ⚠️ Meld

 10. Sommige mensen willen ook gewoon niets..
  Zet Zwolle weer op de kaart, DOE IETS

  Waar kun je in Zwolle op zondagavond nu terecht? is er een keer een feestje, begint iedereen te zeuren.

  Zwolle is dood aan het gaan zonder dit soort feesten, ik heb nu al zin in 17 december! Fusion Indoor!


  ⚠️ Meld

 11. Het is verbazingwekkend hoe ver dit evenement te horen was.
  Voor sommigen zal het wel te hard zijn geweest.
  En mensen die klagen moet je niet, als je zegt respect voor iedereen te hebben, uitschelden met een term als “mierenneukers”


  ⚠️ Meld

 12. Inderdaad, laten we op Weblog elkaar normaal behandelen, daarmee ook respect voor de webmasters!
  Toch fijn dat er Zwolle nog steeds gewoon vragen gesteld mogen worden, ben inderdaad benieuwd naar de antwoorden. Mede ingegeven door het forse aantal klachten dat is geuit. Voorop gesteld dat we inderdaad in een stad wonen waar het prachtig is dat er allerlei culturele en muzikale evenementen worden georganiseerd. En dat het park bij uitstek een mooie locatie is.
  Maar de vraag is wat ??redelijk ?? en ??billijk?? is.
  -Er waren twee podia, waarvan een in een tent, met een onderlinge afstand van ongeveer 50 tot 100 meter; eentje voor DJ’s en eentje voor ‘live-acts’ (tent). Ben even gaan kijken, er speelden op dat moment twee acts tegelijk. Dat gaf een bizarre brei van geluid: hiphop (Hoedenplank – erg goed nummer trouwens) en een of andere DJ. En inderdaad, die bassen tegelijk waren gigantisch. Kunnen die niet op een of andere manier worden gemeten? En worden voorkomen zonder dat het ten koste gaat van de beleving van het publiek?
  -Beide geluidsinstallaties waren volledig gericht op de Wipstrik (podia dus met de rug naar de Wethouder Alferink en Assendorp). Waarom niet met de rug naar het Provinciehuis? Dan waait een deel van het geluid in ieder geval naar de rest van het park en de Marslanden.
  -Met name ingegeven door het beperkte geluidsvolume (mijns inziens te zacht) tijdens het Thorbeckegracht Festival (ik lag met een roeibootje in de gracht) vraag ik me af hoe het kan dat geluidsnormen tot deze grote verschillen kunnen leiden.
  -Heeft men ook het totale geluid (van twee podia tegelijk) gemeten? Of afzonderlijk? Heb er geen verstand van, maar kan me voorstellen dat beide geluidsstromen elkaar versterken.
  -Is er bij een vergunningverlening een afweging van geluidsoverlast vs. bezoekersaantal te maken? Citymoves was nou niet bepaald druk bezocht rond 16.00 uur. De vergelijking met BVO gaat volgens mij niet op (160.000 bezoekers, met elementen waardoor bijna alle doelgroepen zich welkom kunnen voelen, nog los van de enorme regionale functie) .
  -Ik vraag me ook af waarom zoiets op zondag moet plaatsvinden; tegenstanders en voorstanders kunnen elkaar hierin toch vinden? Lijkt mij veel leuker om zoiets op een zaterdag te bezoeken.  ⚠️ Meld

 13. Punt is dat de bass overal doorheen klonk en dat er techniek is om dat te voorkomen. Als moderne stad (in wording) zou je daar in kunnen (!) investeren, om het zo alle inwoners naar de zin te maken.

  Dat is niet aan de stad maar aan de organisatie lijkt me!


  ⚠️ Meld

 14. De zgn reageerders die de termen gebruiken zoals mieren-neukers azijnzeikers zeikvolk zijn juist de mensen die allesbehalve sociaal zijn en alleen denken wat in zijn/haar belang is.

  Beetje nadenken en proberen het ieder naar de zin te maken komt in het woordenboek schijnbaar niet voor.
  Triest vooruitzicht met zo n mentaliteit.:o


  ⚠️ Meld

 15. John van Boven van de ChristenUnie gaat na beantwoording van Toezicht en Handhaving van de gemeente Zwolle mogelijk ook raadsvragen stellen, twittert hij.


  ⚠️ Meld

 16. Ach ja, de ene keer staat de wind de ene kant op, dan weer de andere. ik woon in zuid, en als er bij de wythem fusion of dance is horen wij dat ook wel eens als de wind hierheen staat. Maar ik vind het geen probleem, een dagje in t jaar. leuk toch! daarnaast ga ik er het liefst zelf heen:-D


  ⚠️ Meld

 17. Wat een gezeik!!

  Ja het was op een zondag ideaal!!
  alle zeikerds ga lekker in de kerk zitten ofzo! daar heb je rust op je zondag. volgend jaar de geluidsknop 10 x zo hard zetten..  ⚠️ Meld

 18. Nou ik snap niet dat het altijd zo idioot hard moet zijn.Zijn de jongeren al zo doof tegenwoordig?
  Ik woon achter de Hessenpoort op de grens van de gemeente Rouwveen Zwolle en zelfs daar hoorde je duidelijk dat gedreun van die bassen.
  Niet dat ik daar last van had maar je zult er maar vlak bij wonen.
  Ik kan mij goed voorstellen dat men dan gaat klagen.


  ⚠️ Meld

 19. @Micha
  Een paar antwoorden:
  De norm geldt voor de dichtsbijzijnde gevel, dus niet op het terrein zelf, daar wordt niet gemeten, maar daar zal ongetwijfeld de 100 dB regelmatig zijn overschreden.
  Dan de norm zelf, die wordt uitgedrukt in dB(A), dat wil zeggen dat vooral voor de frequenties beneden 1000 een negatieve correctie wordt uitgevoerd omdat het menselijk oor lagere tonen “zachter” waarneemt dan hogere (wat overigens niets zegt over de subjectieve beleving). Zou men de correctie niet uitvoeren (een “vlakke” meting) dan zou de grens veel sneller worden bereikt. Bovendien wordt een gemiddelde gemeten over een bepaalde tijdsperiode. Geluidspieken die de norm overschrijden worden dus ook niet meegenomen in de beoordeling of een bepaald niveau wordt overschreden.
  Enige tijd geleden heeft de gemeente aangegeven ook in dB(C) te gaan meten bij evenementen. Dit is echter nog niet formeel geregeld in het evenementenbeleid, vandaar dat vergunning wordt afgegeven met de dB(A) norm. dB(C) is een norm voor lage frequenties en zal waarschijnlijk rond 110-120 dB(C) gaan liggen.
  De geluidstechnischi weten natuurlijk precies hoeveel geluid men aan hogere frequenties vanaf 1000 Hz kan produceren om aan de norm te kunnen blijven voldoen. de lagere bassen kunnen bijna onbeperkt open omdat de correctie dusdanig is, dat deze slechts beperkt invloed hebben op de dB(A) meting. Dat verklaart waarom de omgeving vooral last heeft van de bassen. Bovendien planten lage frequenties zich bijna ongehinderd door welk obstakel dan ook voort. Denk bijvoorbeeld aan de subwoofer van een geluidsinstallatie die je overal in de kamer kunt plaatsen, zonder dat dat effect heeft op de ervaring van het geluid. De hele kamer wordt als het ware gevuld.
  Er is apparatuur beschikbaar om deze bassen toch letterlijk “binnen de perken” te houden, echter deze zal, zolang in dB(A) gemeten wordt niet nodig zijn en in dit geval ook niet gebruikt verwacht ik, gezien de klachten die met name gaan over de basgeluiden.


  ⚠️ Meld

 20. remcoO

  Jij bent een treffend voorbeeld van een verloederd jongeren gedrag.

  Een beetje respect naar anders denkenden zou je niet mistaan.

  Hoop voor je dat je nooit om je moeder hoeft te roepen als je door pijn/lawaai of wat voor reden dan ook ,een dag lang hinder hebt.(stilletjes hoop ik dan voor je dat de volume dan ook 10 slagen harder gaan).


  ⚠️ Meld

 21. In ons geval hoorde je buiten bijna niets maar juist binnen in huis was het een constand gedreun door de resonantie van ramen en muren.
  Metingen zouden dus binnnen de huizen moeten gebeuren en niet aan de gevel.


  ⚠️ Meld

 22. Ik ben een jong iemand die een feestje wel kan waarderen. Echter trilden bij mij de glazen in de kast en de ruiten in hun kozijnen van die basgeluiden. Ik werd het uiteindelijk echt zat. Feestjes zijn leuk en moeten zeker kunnen in de stad en vaak ga ik ook altijd kijken, maar deze geluiden waren hooguit irritant. Dit is meer een feest om ergens buitenaf te houden of in een grote hal.


  ⚠️ Meld

 23. Van Boven (CU) kreeg niet snel genoeg antwoorden van de afdeling Toezicht en Handhaving en gaat nu maandagavond mondelinge vragen stellen aan het college. Zo snoepen ze ook mooi mee van de commotie van de dag 😉


  ⚠️ Meld

 24. Ik woon vlak naast het park en ben een liefhebber van Dance, ik heb twee kleine kinderen die rond zeven uur half acht naar bed gaan.
  Ondanks dat ik in de tuin nog even lekker heb kunnen genieten van de muziek (want er werd wel goed gedraai) was ik wel even bang dat de kinderen de slaap niet zouden kunnen vatten.
  De bassen dreunden namelijk aardig door het huis heen.(en ik ben heel wat gewent neem dit van mij aan)
  Ik heb er dan ook niet zo snel moeite mee als er een dag in het jaar wat overlast voor een feestje en mij zul je dan ook niet zo snel horen klagen.(mede omdat ik zelf een muziek liefhebber ben)
  Ook de kinderen gingen redelijk vlot slapen.

  Maar TV kijken wordt lastig, je moet deze al erg hard zetten wil je boven de bassen uitkomen en dat kan weer niet want ik heb twee slapende kinderen.

  Waar ik me wel aan stoor zijn aan die mensen die dan zo nodig hun commentaar uiten terwijl ze geen flauw benul hebben hoe de aanwonende mensen van het park de zondag hebben doorgebracht.
  Naar vier uur in een trillend huis te hebben doorgebracht ben je het redelijk zat en dan moet je nog vier uur.
  Als je geen liefhebber bent van deze muziek dan kan ik me voorstellen dat je enigszins een beetje geïrriteerd raakt.
  Er zijn buren die dit evenement aangrijpen om een weekendje centerparks te boeken maar eigenlijk is het toch van de zotte dat je letterlijk je eigen huis wordt uitgejaagd.

  Wat mij betreft mag je de klagers best serieus nemen, overigens is dit niet het enige festival wat er jaarlijks gehouden word dus de 364 dagen rust gaan niet op.

  Dus @geoffrey @michel T Doubleuy en @jeffrey denk eerst eens na voor dat je je ongezouten mening geeft. Een beetje meer respect voor de medemens mag best.8)


  ⚠️ Meld

 25. De geluidstechnischi weten natuurlijk precies hoeveel geluid men aan hogere frequenties vanaf 1000 Hz kan produceren om aan de norm te kunnen blijven voldoen. de lagere bassen kunnen bijna onbeperkt open omdat de correctie dusdanig is, dat deze slechts beperkt invloed hebben op de dB(A) meting. Dat verklaart waarom de omgeving vooral last heeft van de bassen. Bovendien planten lage frequenties zich bijna ongehinderd door welk obstakel dan ook voort.

  @ Ome Piet, dank voor je uitleg.
  Is het technisch mogelijk dat ferquenties


  ⚠️ Meld

 26. @Zwolse

  Verwacht geen constructieve dialoog op dit weblog over dit onderwerp.

  Kennelijk is er geen denkruimte voor oplossingen (zoals een meer geschikte locatie) waardoor iedereen een leuke dag heeft.

  Maar ja, het is niet meer wij, maar ik of jij tegenwoordig…


  ⚠️ Meld

 27. Zwolle wordt echt een saaie, duffe spook-stad die ver achterblijft op andere grote steden die wél zorgen dat er wat te doen is zonder dat een stel zeikerige bejaarden de lol van anderen weer moeten verpesten. Want nou nou, ze hebben een paar uurtjes last van wat bas.. Ik heb ook wel eens last van krijsende kinderen op straat, zullen we die ook maar verbieden? Opsluiten in de kelder, ik wil geen last.. pff (dit was sarcastisch)

  Blijf maar lekker een stom dorp zo, Zwolle. Zo word je nooit een stad die serieus te nemen is.


  ⚠️ Meld

 28. Onbegrijpelijk, de toon in de reacties, het taalgebruik, dat is pas iets om je aan te ergeren. Zwolle is een prachtige stad en er wordt ontzettend veel georganiseerd, iets om trots op te zijn. 90 binnenkomende klachten lijkt me wel iets om serieus te nemen. Vooral niet kijken naar beperkingen, maar naar mogelijkheden. Oplossingen zoeken en mooie evenementen blijven organiseren! Gewoon Zwolle, dat is bijzonder.


  ⚠️ Meld

 29. Het is echt niet meer van deze tijd om de halve stad en omstreken ongewild van andermans hobby (harde muziek) te laten “meegenieten”
  Mensen zijn na een drukke werkweek in het weekend gesteld op hun welverdiende privacy en rust.
  En als zij hun eigen muziek willen horen zullen de meeste mensen zeker nog rekening houden met hun buren.
  Vooropgesteld, ik woon aan de rand van het centrum en ik heb slechts wat gedreun is de verte gehoord, dus ik heb niet echt een reden tot klagen gehad, maar ik heb er moeite mee dat mensen die zeker 3-4 keer per jaar behoorlijke geluidsoverlast ondervinden tot zeikerds en duffe kerkgangers worden betiteld die de ontwikkelingen van de stad zouden tegenhouden
  Muziekvolume op straaljagerniveau wordt na een half uurtje ervaren als provocatie.
  en in het Wezenlandenpark maar ook op deze weblog klinken de holle vaten weer het hardst.


  ⚠️ Meld

 30. Straaljager: 120+ dB
  Citymoves: 85 dB

  Laten we het iets hoger stellen, 90 dB. Dan nog was Citymoves meer dan 1000x zachter dan een straaljager. Niet overdrijven Observer.


  ⚠️ Meld

 31. Oplossing is simpel. We leven in een democratie en daar geld de meeste stemmen gelden.
  Gisteren 8000 feestgangers tegenover 90 klachten. Dat is te weinig.
  wanneer er 8001 en klachten zijn dan last je het feest gelijk af. Dan zijn er meer mensen die er last van hebben dan plezier van hebben.

  Maar er is een maar. het feest kost 10,- Wil je dat je klacht meeteld om het fest te laten stoppen dan moet de klager ook 10,- betalen.

  dit is politiek en bijbels verantwoord. Vooraf klagen kan niet want er moeten eerst vooraf gestelde normen overschreden worden.

  simpel (maar helaas niet haalbaar)


  ⚠️ Meld

 32. Michiel van Harten, van GroenLinks je bent de allergrootste zeikerd! Flikker op met je vragen! Ga alle partypeeps maar eens vragen hoeveel fun ze gehad hebben, dat weegt niet op tegen 90 azijnzeikerds+1


  ⚠️ Meld

 33. Wat een gezeur weer in Zwolle. In Belgie geven ieder jaar het zelfde feestje huizen staan veel dichterbij bv Lokeren en geluid is ook harder :o8)


  ⚠️ Meld

 34. En elke keer als er wat wordt georganiseerd wat jongeren aanspreekt, heb je weer mensen die moeten klagen. Ik wordt elke zondag wakker van kerkklokken en dat tolereer ik ook, maar 4 dagen in het jaar muziek tot een redelijke tijd (22:00), dat s teveel voor veel mensen. Zwolle begint echt een klaag stad te worden. Terwijl ze zich anders willen profileren! Niet echt bevoordelijk voor Zwolle 🙁


  ⚠️ Meld

 35. @Allemaal, respecteer elkaar toch een beetje. Je mag in Nederland toch nog wel vragen stellen?
  Er zijn helemaal nog geen uitspraken gedaan, maar toch elkaar al voor rotte vis uitmaken.
  Het “recht”zal zegevieren.
  Maar wie er blij mee zal zijn dat moeten we nog even afwachten.


  ⚠️ Meld

 36. kon het duidelijk horen 3km afstand maar heb mij er niet aan geergerd waar ik mij wel aan erger is dat de plaatselijke horeca muziek draait en de deur staat op een kier worden ze al beboet dit kon de hele stad horen dit is dus weer met twee maten meten


  ⚠️ Meld

 37. “copy paste”

  ‘Thuis’ behoort tot de persoonlijke levenssfeer. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan en mag op dat recht op privacy inbreuk worden gemaakt. En dat recht behoort nu eenmaal niet een ‘festival’organisatie of x-duizend bezoekers toe.


  ⚠️ Meld

 38. Jasper ga lekker naar Amsterdam verhuizen! In Zwolle hebben we zondagsrust! Gek! Ik ben wezen kijken naar dat herrie gebeuren. Organisatie heeft één grote fout gemaakt! Zet het podium in het verlengede van het Provinciehuis en niet haaks op het Provinciehuis. De Db iets naar beneden en dan hoor je ons niet. en antizeikerds, wanneer nemen jullie het voor de kroegen op? Deuren en ramen moeten gesloten zijn i.v.m. Lawaai!


  ⚠️ Meld

 39. Meneer Gek voor jou!

  Zwolle zit in de top 20 grootste steden van Nederland. Daar behoren de Gristenen niet meer de lakens uit te delen. We zijn geen fundimentalistisch dorp.

  En de antizeikerds hier zijn het ook niet eens met de maatregelen omtrent de deuren/ramen van kroegen, maak je daar maar niet druk om.

  Overigens is er elke maand muziek in de tent op het Assendorperplein, daar heb ik werkelijk nog nooit iemand over gehoord. Te klein om over te zeuren?


  ⚠️ Meld

 40. Hoop voor je dat je nooit om je moeder hoeft te roepen als je door pijn/lawaai of wat voor reden dan ook ,een dag lang hinder hebt.(stilletjes hoop ik dan voor je dat de volume dan ook 10 slagen harder gaan).

  De pot verwijt de ketel. (alleen in netter taalgebruik)

  Zwolle hebben we zondagsrust! Gek!

  Staat dat in de wet?

  Ik heb maandagrust nodig, maar helemaal niemand houd zich daar aan.

  Gek!

  Het gezegde was toch ook dat gekken en kinderen de waarheid spreken???  ⚠️ Meld

 41. @Jasper, wat ik bij jouw zie is dat altijd loopt te zeiken tegen alles wat JIJ denkt dat anders moet. Ik heb niets tegen Citymoves, wel tegen hoe het afgelopen zondag is gegaan. Zwolle is en blijft een dorp! We staan in de top 20 van welke lijst? Dus een beetje dimmen mag wel. Als jij zo nodig op zondag een bak met herrie aan je kop wil hebben, ga lekker naar het westen toe, daar is 24/7 wat te doen. Een heleboel mensen willen op zondag een beetje rust om zich heen hebben. Afgelopen zondag was dat dus niet het geval. 90 klachten, zegt toch genoeg?
  5 mei is ook zo iets, prima dat het er is maar alle rotzooi die later achter gelaten is door de mensen is belachelijk. Daarom zeg ik schaf het af of verplaats het lekker het industrieterrein naast de ROVA! Duidelijk genoeg Jasper?


  ⚠️ Meld

 42. waa blijven de reacties van het klagerscommittee uit de wipstrikkerallee? die hebben doorgaans altijd wat te jammeren. hier bij ons in berkum hebben we er niets van gehoord


  ⚠️ Meld

 43. Bij deze Rein, je moet ons bedanken dat de Wipstrik er tussen zit! En je moet naar de oorarts. In Dalfsen hebben ze het gehoord dus moeten ze het in Berkum ook gehoord hebben. En jij bent het klaagcommittee uit Berkum neem ik aan?


  ⚠️ Meld

 44. Top 20 grootste steden!! van Nederland Zwollenaar3. Nederland is heel Nederland niet alleen het westen. Dus waarom alleen daar 24/7 wat te doen zou moeten zijn is mij een raadsel.

  90 klachten is om te beginnen al niet veel. Als je daar nog eens de helft van af haalt omdat dat door buren komt die elkaar op jutten ‘joh, bel ook, dan maken we meer kans’, is het vrijwel te verwaarlozen. Zeker in verhouding met de 9000 bezoekers.

  En het BFO, het grootste bevrijdingsfestival van Nederland, waar over de 150.000 mensen hun vrijheid komen vieren verplaatsen naar een industrieterrein?? Ben je serieus? Met dat soort maatregelingen hadden de Duitsers nooit hoeven te vertrekken.


  ⚠️ Meld

 45. @Zwolse,
  De zgn reageerders die de termen gebruiken zoals mieren-neukers azijnzeikers zeikvolk zijn juist de mensen die allesbehalve sociaal zijn en alleen denken wat in zijn/haar belang is.

  beetje zielig zo’n opmerking want die azijnpissers gunnen juist de feestgangers niks! eigenbelang?? vooral die klagers zeuren uit eigenbelang! Niet de boel omdraaien mevrouw…..  ⚠️ Meld

 46. Geweldig mensen! Bedankt! 😀
  Ik heb me weer helemaal suf gelachen om de reacties hier!

  Bericht door Zwolse, op 12 september 2011 om 13:18
  remcoO
  Jij bent een treffend voorbeeld van een verloederd jongeren gedrag.
  Een beetje respect naar anders denkenden zou je niet mistaan.

  Wat is het nu? Moeten we respect hebben voor elkaar? Oooooof….:

  Bericht door Zwolse, op 12 september 2011 om 13:18
  Hoop voor je dat je nooit om je moeder hoeft te roepen als je door pijn/lawaai of wat voor reden dan ook ,een dag lang hinder hebt.(stilletjes hoop ik dan voor je dat de volume dan ook 10 slagen harder gaan).

  Of moeten we elkaar vervelende dingen toe gaan wensen? Beetje raar in één reactie.

  Maar bovenal: vooral doorgaan! 😉


  ⚠️ Meld

 47. Helaas,…….
  Hoewel de meeste WeblogZwolle items voldoende aanleiding bieden tot bijval of in ieder geval tot positief of opbouwend commentaar draait het hier in 9 van de 10 gevallen uit op kroegpraat en ruzies.
  Het berijden van stokpaardjes, gebrek aan verdraagzaamheid, off-topic commentaren, kortzichtigheid, (verkapte) discriminatie, beledigingen en soms rechtstreekse scheldpartijen bepalen helaas hier de sfeer.
  Dus om te voorkomen dat ik net zover afzak heb ik me voorgenomen om me voorlopig maar van commentaar geven te onthouden.
  Met een vriendelijke groet, Observer.  ⚠️ Meld

 48. @Jasper, ja, ga jij de rotzooi eens opruimen? Denk het niet. Ik denk dat jij er ook zo één bent die allesvan zich afgooid. En vraag eens aan die 150.000 bezoekers waarhet allemaal voor staat? Het antwoord weet je zelf wel, zuipen, zuipen en nog eens zuipen. Fijne avond nog


  ⚠️ Meld

 49. @zwollenaar3 dat mag jij denken, maar het is wel verkeerd. Assumption is the mother of all f***-ups. Ik gooi altijd alles netjes in de prullenbak.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.