Vrouwen door mannenogen

Zwolle – Op 12 september 2011 heeft Kadera aanpak huiselijk geweld met een aantal cliënten uit de opvang het Stedelijk museum in Zwolle bezocht. Omdat medewerkers van het centraal bureau over het algemeen minder contact hebben met de cliënten, was de tentoonstelling een leuke mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

Het thema van de tentoonstelling is “Vrouwen door mannenogen. Portretten van vrouwen uit de 17de- 20ste eeuw.” De rondleiding, door directeur Adriaan de Regt, ging over het maatschappelijke beeld van vrouwen in vier eeuwen, zoals dat door mannen op het schilderdoek is vastgelegd. Op de doeken is te zien hoe de 17de-eeuwse kuisheid langzaam plaatsmaakt voor aandacht voor de vrouwelijke identiteit.

Een ding waar deze tentoonstelling niet over gaat is zwakte, slachtofferschap en lijden. Onderwerpen die wel aan bod komen zijn onder andere leiden, verleiden en gevaar, sterk, aanbiddelijk, verheerlijken en onbegrensde seksualiteit. Het concept van SHE ME is vooral die ‘bedreigende’ kant van vrouwen te belichten.

De cliënten die mee gingen naar het museum vonden het een leuke, interessante ochtend. “Ook voor de medewerkers was het leuk om elkaar eens wat beter te leren kennen door middel van een uitje”, aldus directeur Wilma Wielakker van Kadera.

Kadera aanpak huiselijk geweld is er voor iedereen die bij huiselijk geweld betrokken is. Kadera wil ervoor zorgen dat het huiselijk geweld stopt en niet meer terugkomt. Maar het liefste voorkomt zij dat huiselijk geweld ontstaat. Daarom biedt Kadera naast opvang, begeleiding en nazorg ook preventie en deskundigheidsbevordering voor professionals. Zo wil Kadera bijdragen aan een samenleving waarin geen plaats is voor huiselijk geweld.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wie heeft dit persbericht geschreven? Erg duidelijk! Bovendien sta ik achter het standpunt van Kadera: in onze samenleving mag geen plaats zijn voor huiselijk geweld!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.