Financiering voor initiatieven voor Zwolse senioren

Zwolle – Organisaties die iets extra’s willen doen voor Zwolse senioren, kunnen tot 1 oktober een financiële bijdrage aanvragen bij De Gasthuizen. Na die datum bepaalt het bestuur van de stichting welke initiatieven in aanmerking komen. Geïnteresseerden downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl .

Stichting De Gasthuizen biedt financiële bijdragen aan initiatieven die het welzijn van Zwolse senioren bevorderen. In de vorige toekenningsronde, in mei dit jaar, heeft De Gasthuizen in totaal 60.000 euro toegekend aan organisaties die iets extra’s wilden doen voor senioren, maar daar zelf niet het budget voor hadden. Hierbij valt te denken aan het organiseren van activiteiten of uitstapjes en het bekostigen van materialen.

Zo was er onder meer geld voor: WijZ, voor het realiseren van een buurtrestaurant in Ittersummerbroek; Zorgspectrum Het Zand, voor een bootreis voor bewoners en mantelzorgers; Stadshagen Festival, voor de seniorenochtend met een optreden van Imca Marina; de samenwerkende kerkgemeente Jemaat Musafir, om Molukse 60-plussers de Pelitadag bij te laten wonen en Club 31 (samenwerkingsverband van bewoners van woonzorgcentrum Fermate), voor de aanschaf van 4 AED’s.

Organisaties die gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.

Artikel delen: