Vuurvogel start met derde jeugdorkest

Zwolle – Het gaat goed met de Vuurvogel! Het grootste orkest is nog maar net bijgekomen van een succesvolle tournee en het Thorbeckegrachtfestival en de Vuurvogel gaat de twee symfonische jeugdorkesten uitbreiden met een derde afdeling. Onder de naam "Vuurvogel OpStreek" zullen de docenten Lies van Vledder en Esther de Boer leiding geven aan het samenspel van de allerjongste strijkers.

vuurvogel_2.jpg

Naast het grote Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel (14 tot 22 jaar) bestaat al vanaf de oprichting in 2002 de Jonge Vuurvogel (8 tot 14 jaar) met zo’n 40 leden. Een derde strijkorkest voor de allerjongsten is dus een logisch gevolg. Er wordt gewerkt in twee projecten met elk een afsluitend concert.

De eerste repetitie is op zaterdagmiddag 1 oktober en het eerste optreden is tijdens het Vuurvogel Familieconcert op zondag 27 november in het Landstede Sportcentrum. Auditeren is voor Vuurvogel OpStreek niet nodig, aanmelden wel. Dit kan via de website www.vuurvogeljeugdorkest.nl of via de docenten Lies van Vledder (viool) en Esther de Boer (cello).

vuurvogel_3.jpg

Artikel delen: