Studentenkoor in Zwolle van start

Zwolle – Studentenstad Zwolle heeft vanaf deze maand een studentenkoor. STUKOZ (Studentenkoor Zwolle) biedt Zwolse studenten een plek waar ze hun passie voor zingen en voornamelijk klassieke muziek op een gedreven en enthousiaste manier kunnen ontwikkelen. Op 9 november is een kennismakingsrepetitie voor geïnteresseerden.

Het STUKOZ is toegankelijk voor studenten onder de 30 jaar die in Zwolle wonen of studeren. Er zijn geen audities. Doel is een gevarieerd gezelschap samen te stellen, waarin jonge mensen van verschillende komaf en met verschillende interesses samen gepassioneerd muziek maken. Herman Weelink is initiator van het studentenkoor en tevens dirigent. "Uit ervaring die ik heb opgedaan bij andere studentenkoren weet ik dat het heel goed mogelijk is met deze doelgroep geweldige resultaten te behalen. Als we een half procent van de studenten aan het zingen krijgen, hebben we een koor van 75 leden. Dat zou toch geweldig zijn!"

In overleg met de Zwolse Zangraad is het eerste project van het STUKOZ een herdenkingsconcert op 4 mei 2012 in de Plantagekerk te Zwolle. Het koor zal hier het requiem van Gabriel Fauré ten gehore te brengen.

Op woensdagavond 9 november 2011 is er een eerste kennismakingsrepetitie. Studenten die geïnteresseerd zijn worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te zingen. De repetitie is van 20:00 tot 22:00 en wordt gehouden in het gebouw van Kunst & Cultuur Overijssel aan de Kamperstraat 11 in Zwolle (onder voorbehoud). Met ingang van het nieuwe jaar wordt daar wekelijks gerepeteerd op woensdagavond.

Info en inschrijven: www.stukoz.nl.

Artikel delen: