Najaarscursussen in de Zwolse synagoge

Zwolle – In de komende maanden gaan in de Zwolse synagoge vijf nieuwe cursussen van start over de joodse uitleg van de Bijbel, joodse muziek en literatuur en over Bijbels-Hebreeuws. Deze cursussen worden georganiseerd door de Stichting Judaica Zwolle.

In de serie Vrij Leerhuis wordt een cursus van vijf avonden gegeven over de joodse achtergronden van Jezus' Bergrede zoals te vinden in het Evangelie van Matteüs, Dit document van christelijke ethiek komt beter tot zijn recht als het gelezen wordt vanuit zijn joodse achtergronden. De cursus wordt gegeven door dr. Marcus van Loopik, kenner van het jodendom en beeldend kunstenaar.

In de serie Korte Cursussen wordt een cursus van drie avonden gegeven n.a.v. het boek "De bijbel nu" van de Israëlische auteur Meir Shalev. Deze levert in dit boek met zijn scherpzinnige commentaar een verfrissende kijk op oude Bijbelverhalen. De cursus wordt gegeven door de Nederlandse vertaler van Shalev, drs. Ruben Verhasselt. Ook in deze serie een korte cursus van drie avonden over Joodse Muziek, gegeven door de muziekwetenschapper drs. Sef van Ments.

Voorts gaan er twee cursussen Bijbels-Hebreeuws van start. Eén is een gevorderden cursus voor wie al een basiscursus gevolgd heeft of wie zijn/haar kennis van het Hebreeuws weer eens wil ophalen. De andere is een bijhoudcursus, waarin het accent ligt op het bijhouden van het gevorderdenniveau.

Wie meer wil weten over deze cursussen of zich wil aanmelden, kan terecht op de website van de Stichting Judaica (www.judaica-zwolle.nl). Ook kan men een cursusfolder aanvragen via e-mailadres info@judaica-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer