Open Ateliers van vijf Zwolse kunstenaars

Zaterdag 21 April kan Zwolle kennismaken, tijdens het eerste open Atelier,  met Stichting Rufus Toreck, een initiatief van vijf jonge kunstenaars uit Zwolle. Tijdens de opendag aan de Voorstraat 26 exposeren de kunstenaars hun eigen werk.

Harro van Aalderen, Edo van Doorne, Jaap Groen, Jan Kruizinga en Jelle Veenstra zijn afgestudeerd aan de kunstacademie in Zwolle en hebben nu hun handen ineen geslagen. Dit heeft begin 2007 geresulteerd in de oprichting van Stichting Rufus Toreck.  (www.rufustoreck.nl).

De jonge stichting heeft zich gehuisvest in het oude gemeentearchief aan de Voorstraat. De oprichters zijn allen beeldend kunstenaars en gebruiken het oude gemeentearchief gezamenlijk als atelier en werkplaats. De vijf jonge kunstenaars zijn vooral bezig met individuele projecten en werkzaamheden. De stichting en de gezamenlijk gehuurde ruimte worden gebruikt voor het uitbreiden van facilitaire mogelijkheden en het organiseren van exposities en open dagen.

Zaterdag 21 april houdt de nieuwe stichting van 14.00 tot 20.00 uur zijn eerste Open Atelier in de gezamenlijke ruimte aan de Voorstraat 26 in Zwolle. Op deze dag stellen de vijf kunstenaars hun atelier open voor bezoekers. Zij kunnen kennismaken met de stichting, de kunstenaars en natuurlijk hun werk. De kunstenaars zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. De toegang is gratis.

Artikel delen:

Reageer