Twitterfiets op de VrijUitActiefmarkt

Zwolle – Zaterdag 8 oktober a.s. om 12.00 uur opent Simone van Ruth, directeur van MEE IJsseloevers de zesde editie van de VrijUitActiefmarkt. Een actieve informatiemarkt voor mensen met een beperking of chronische ziekte die kennis willen maken met de talrijke mogelijkheden voor sport, spel en (re)creatieve bezigheden.

Dit jaar heeft de VrijUitActief extra aandacht voor het fietsen en wordt de twitterfiets overhandigd aan Jan Huurman, bestuurder van De Vogellanden. De twitterfiets is een initiatief van stichting ‘Heel Nederland fietst’ om mensen te stimuleren de fiets te pakken. Op de VrijUitActief wordt de twitterfiets voor een week uitgeleend aan Jan Huurman, directeur van De Vogellanden. Vanaf deze fiets twittert hij een week lang over zijn fietsbelevenissen.

Tijdens de VrijUitActief kunnen bezoekers verschillende (aangepaste) fietsen uit proberen, zoals de ligfiets. Ook kunnen kinderen en volwassenen met een eigen fiets deelnemen aan een mooie fietstocht in de omgeving van Zwolle. Fiets & Geniet organiseert deze tourtocht van 15 KM. We vinden het plezierig dat mensen zich van tevoren aanmelden in verband met de route gidsen die nodig zijn.

Op VrijUitActief zijn ook routebeschrijvingen van diverse fietstochten van de Zwolse VVV beschikbaar om zonder begeleiding te gaan fietsen. Naast het fietsen, biedt VrijUitActief vele workshops en demonstraties:onder andere tekenen, houtbewerken, paardrijden, biljarten, er is een dansworkshop en er zijn mogelijkheden om mee te spelen met rolstoelhockey, -korfbal en –tennis.

De VrijUitActiefmarkt vindt plaats in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, Hyacinthstraat 66A Zwolle. Toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. De organisatie van de VrijUitActiefmarkt is in handen van MEE IJsseloevers en De Vogellanden. Voor meer informatie over de VrijUitActiefmarkt en aanmelding voor de tourtocht kunt u terecht bij Tineke Haan 038-4554646 of Anniek Van Vilsteren 038-4981111 en op www.vogellanden.nl

Artikel delen: