Cheerevent voor HomeRiders in Zwolle

Zwolle – Het Rodetorenplein in Zwolle is zaterdag 17 september het eerste checkpoint voor deelnemers aan HomeRide, een fondsenwervende fietstocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ruim 120 deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zeven Ronald McDonald Huizen. Zij hebben tot nog toe al ruim €137.000 sponsorgeld opgehaald.

ronaldmcdonald.jpg

’s Middags start HomeRide in Groningen. Zwolle is het eindpunt van de eerste etappe. Deelnemers worden op het Rodetorenplein feestelijk onthaald door een dj en cheerleaders van het Revolution Dance Team. Op het plein krijgen ze een pastadiner om energie op te doen voor de volgende etappe. Kinderen die op het plein aanwezig zijn doen gratis mee aan een ballonnenwedstrijd en laten om 19 uur hun ballonnen op.

De HomeRiders komen tussen 18 en 21 uur aan in Zwolle. Onder hen is wielerlegende Michael Boogerd. Hij is ambassadeur van HomeRide en fietst de volledige tocht ook zelf. “Ik steun het Ronald McDonald Kinderfonds van harte en ben blij dat ik als wielrenner mijn steentje kan bijdragen.”

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven naar Maastricht. De route passeert de Ronald McDonald Huizen in die steden. Getrainde deelnemers fietsen de volledige HomeRide, maar deelnemen in estafettevorm is ook mogelijk.

Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze monstertocht een unieke ervaring. Het doel van HomeRide is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Met de opbrengst kan het Ronald McDonald Kinderfonds ervoor zorgen dat ouders in een Ronald McDonald Huis kunnen logeren, dicht bij hun zieke kind.

In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders van kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. Het Huis telt negen gastenkamers en gemeenschappelijke ruimtes zoals woonkamer en keuken. Ouders die in het Ronald McDonald Huis verblijven hebben vaak veel steun aan elkaar. Het Huis ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donaties, sponsoring en opbrengsten uit acties zoals HomeRide.

Artikel delen: