Zwolle start campagne gebruik elektrische scooter

Zwolle – Eén op de vijf inwoners van een stad ervaart geluids- en stankoverlast van bromfietsen en scooters. Aangezien bijna een kwart van de in totaal gereden afstand op scooters wordt afgelegd door 16- en 17-jarigen, zijn de gemeente Zwolle en de Nederlandse Stichting Geluidshinder de campagne Electric Heroes gestart. Tijdens deze campagne kunnen jongeren gratis twee dagen een elektrische scooter testen.

De populariteit van de scooter blijft groeien. Het gebruik neemt elk jaar toe en inmiddels rijden er al meer dan een miljoen scooters in Nederland. De scooter is een goed alternatief voor de auto. Het vervoermiddel is betaalbaar, je hebt geen last van files en je hebt geen parkeerplaats nodig. En voor jongeren is een scooter extra interessant, omdat je er maar 16 jaar voor hoeft te zijn. De scooter heeft echter ook een keerzijde. Bromfietsen en scooters worden ervaren als hinderlijke geluidsbronnen. Ook de luchtkwaliteit heeft eronder te leiden. Uit metingen van de Fietsersbond blijkt dat brommers per seconde meer ultrafijn stof uitstoten dan vrachtwagens.

De gemeente Zwolle en de Nederlandse Stichting Geluidshinder zijn daarom gestart met de campagne Electric Heroes, waarbij elektrische scooters worden gepromoot onder jongeren van 15 tot en met 25 jaar. Elektrische scooters zijn stil, zuinig, snel en veel beter voor het milieu. Wethouder Dannenberg: “Elektrisch rijden past binnen onze visie op duurzaamheid. We hebben immers een stad over te dragen aan volgende generaties.”

Verschillende onderwijsinstellingen zijn begin deze week bezocht door een promotieteam van Electric Heroes. Om jongeren ook zelf te laten ervaren hoe een elektrische scooter rijdt, kunnen zij zich op de website van Electric Heroes inschrijven om twee dagen lang een scooter te testen. Vervolgens kunnen ze hun ervaring op de website plaatsen door middel van een video of foto en kan gestemd worden op de meest creatieve inzendingen. De twee testrijders met de meeste stemmen en twee van de stemmers winnen een elektrische scooter.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Driekwart van de scoeterrijders wordt dus met deze aktie genegeerd. Jammer als oudere jongere had ik ook graag een tooter op mijn scoeter getest.


    ⚠️ Meld

  2. Maarja, dan moet elektrotechnicus zijn om hem op te voeren… Da’s dan weer minder.

    Ik denk dat hier nog jaren en jaren overheen gaan, voordat het normaal wordt dat je net zo goed elektrisch kan rijden als op fossiele brandstoffen. Als het nu al zo ideaal was als iedereen wil doen geloven, dan verkocht de brommerboer ze ook wel zonder promo-acties van de gemeente. Desalniettemin ben ik er wel van overtuigd dat de toekomst ons elektrische mobiliteit zal brengen. De ontwikkelingen gaan hard en als de eigenschappen van de batterij en supercondensator kunnen worden verenigd, hebben ze in het Midden-Oosten een klein begrotingstekortje.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.