‘An inconvenient truth’ op scholen in Zwolle

Alle scholen van het voortgezet onderwijs en het beroeps onderwijs in Zwolle krijgen de DVD van Al Gore’s  ‘An inconvenient truth’ van de gemeente Zwolle cadeau. De documentaire gaat over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. De gemeente wil zo haar steentje bijdragen aan  bewustwording van Zwolse jongeren over klimaatverandering.

Milieuwethouder Gerard van Dooremolen overhandigt op maandag 23 april 2007 een exemplaar van ‘An inconvenient truth’ aan de heer J.H.M. Robben, directievoorzitter van De Groene Welle. De film van Al Gore maakt op laagdrempelige manier het probleem van klimaatverandering duidelijk. In ‘An inconvenient truth’ (een ongemakkelijke waarheid), laat Al Gore zien wat volgens hem mythen en misvattingen zijn over de opwarming van de aarde; het broeikaseffect. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat gewone burgers kunnen doen aan wat hij het ‘planetaire noodgeval’ noemt

De gemeente Zwolle hoopt van harte dat de dvd getoond wordt op de scholen. De dvd past bij diverse vakken, omdat het milieu een onderwerp is dat los van achtergrond, religie, politieke kleur iedereen moet aanspreken.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Hmmm die film is wel heel erg subjectief. Klinkt een beetje als propaganda. Er zijn ook massa’s kritieken op die Al Gore film.


  ⚠️ Meld

 2. @DeEchte:
  Wie zegt dat Chris dat niet al gedaan heeft dan?

  Ik ben zelf wel benieuwd waarom de gemeente Zwolle deze DVD kado doet aan de scholen… Ik neem toch niet aan dat elke DVD er zomaar kans op maakt kado gegeven te worden namelijk en ik heb wel meer films gezien die de moeite waard waren om te kijken…


  ⚠️ Meld

 3. @Marrianne
  Is geen aanval op Chris, maar gezien de opmerkingen Klinkt een beetje als… en Er zijn ook massa’s kritieken op die Al Gore film. spreekt hij denk ik in algemene termen.
  Echter zonder zelf aan te geven welke of wat voor kritieken.
  Indien ik te voorbarig reageerde, dan bij deze mijn excuses aan Chris. 🙂

  Het gaat mij d’r eigenlijk om dat een ieder z’n eigen mening mag/moet vormen, ook de leerlingen die die film voorgeschoteld krijgen. 😉
  Maar het lijkt mij wel duidelijk dat wij mensen nou niet echt liefdevol en respectvol omgaan met Moeder Aarde. :'(


  ⚠️ Meld

 4. Nee en dan ook nog gaan mopperen op mensen die langere afstanden afleggen op de (lig)fiets en daarmee het probleem iets minder willen maken 😉 Daarom wederom petje af voor die actie van het CCC van de week!


  ⚠️ Meld

 5. Goede actie van de gemeente. Het is geen spannende film en zonder sex, maar ik vond hem erg informatief.
  Hij laat in ieder geval een aantal zeer waardevolle feiten zien.
  Alleen zou ik de film niet “laagdrempelig”willen noemen. Als je niet zo sterk bent met grafiekjes en cijfertjes is het nog best lastig om te volgen. Vriendinnetje viel i.i.g. onbedoeld in slaap, terwijl ik steeds wakkerder werd en maar even m’n pc uit zette 😉


  ⚠️ Meld

 6. Wel,

  Voor mij is het wel duidelijk.

  Chris is erg gehecht aan het kunnen gebruiken van o.a. zijn auto, kijk maar naar de teneur van veel van zijn reacties. En is niet zo snel overtuigd dat we onze voorraad hulpmiddelen wel erg snel opstoken want dat komt niet zo goed uit. Dus een film die dit duidelijk laat zien, met een hele reeks aan kwalijke gevolgen, die moet dan wel haast ongemakkelijk overkomen, en dan is de aanval de beste verdediging, toch?

  Ieder zijn vrijheid natuurlijk. Toch: Nu ik een jaar zo’n 10.000 km. rijdt met mijn fiets, kilometers die anders (zeg 7 jaar terug) met de auto gemaakt zouden zijn, levert dat ongeveer 2000 kilo/jaar besparing aan co2 op. Tegenwoordig verhuurt het velodrome een jaren vijftig-straaljager, die deze hoeveelheid er in enkele minuten doorheen jast. Puur voor de lol van een persoon. Dan kijk ik toch wat beteuterd naar mijn aandeeltje. En toch blijf ik fietsen hoor!!

  Groet van Q106 (over enige tijd Q212)  ⚠️ Meld

 7. @Marrianne
  Ik mopper nooit op die Beatle met z’n Yellow Submarine. 😀
  Ik vind het zelfs bewonderenswaardig al die kilometers die hij op/in z’n ligfietsie af legt.
  Ik heb een tijd geleden op z’n website gekeken en moet zeggen dat hij zeer gepassioneerd verhaalt over de torpedo’s.
  LEDlampje zus, kettinkje/kabeltje zo… ;D ;D

  Ben tegenwoordig zelf ook bijna alleen nog maar op mijn fietsie in de rondte aan het crossen.
  😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

Reageer