Zwolle gaat door met gratis Jazzfestival

Zwolle – Na een herstart in 2005 met een uitstapje in 2009 (vanwege de bokbier introductie) en de vele positieve geluiden is door de HESZ besloten om van CaféJazz een jaarlijks terugkerend item te maken.

Het is weer gelukt om op (koop) zondag 2 oktober in een 11 tal Cafés live muziek te laten optreden. Ook zijn er weer verschillende jazzstijlen te beluisteren, het publiek kan zelf zijn keuze bepalen door naar een Café van zijn keuze te gaan om zodoende optimaal te kunnen genieten van zijn muzikale voorkeur. Het festival is met opzet gepland van 16.00 t/m 20.00 uur zodat ook het winkelende publiek na afloop nog ruim kan genieten van de diverse jazzstijlen in 11 cafés in de gezellige binnenstad van Zwolle. Het is de HESZ met behulp van jazzkenners gelukt om op 11 locaties een live band te kunnen contracteren. Deze komen uit de wijde omgeving van Zwolle. Omdat er maar weinig grote cafés in de binnenstad zijn is er jammer genoeg voor de grote bands niet altijd plaats. De HESZ bestudeert nog de mogelijkheid om de grotere bands in de komende jaren ook een podium te kunnen bieden in de knusse binnenstad van Zwolle.

Door een financiële bijdrage van de horeca zelf is het mogelijk om dit festival GRATIS aan te bieden aan de jazz liefhebbers. In alle 48 HESZ Cafés liggen al vanaf 7 september gratis flyers met daarop een verwijzing naar de site www.hesz.nl waarop de deelnemende bedrijven met hun muzikale aanbod vermeld staan.

Artikel delen: