Tentoonstelling in de watertoren te Zwolle

Zwolle – In deze tijden heeft de watertoren zijn oorspronkelijke functie verloren. De plek waar van oudsher de druk in het waterleidingnet constant werd gehouden, staat leeg en geeft nu jonge kunstenaars de ruimte om er hun werk te laten zien. In de toren is de druk weggevallen. Dat geldt niet voor deze jonge kunstenaars, voor hen neemt de druk voor mogelijkheden om hun werk te kunnen presenteren toe nu de overheid de subsidiekranen dicht draait.

De nieuwste tentoonstelling bij Mens in de Ruimte, tevens de laatste tentoonstelling voor dit seizoen, laat het werk zien van twee jonge kunstenaars die buiten hun eigen solocarriere hun horizon verbreden door een samenwerking aan te gaan. Doordat zij in verschillende disciplines werken, de een tweedimensionaal en de ander ruimtelijk, gaat hun werk in dit geval zowel een confrontatie aan met de ruimte als met het werk van de ander.

Beerens richt zich voornamelijk op het schildersvak, en werkt daarin met geometrische constructies die fragmenten van de klassieke schilderkunst tonen, waarbij de context in de metafysica ligt. Mirianne is voornamelijk bezig met ruimtelijke installaties, waarbij ze ons op een luchtige en soms humoristische wijze probeert stil te laten staan bij de momenten waar we zo vlug aan voorbij kunnen rennen. Hierbij schuwt zij de diepte van het leven niet.

Tijdens de opening op 8 oktober om 16.00 uur zal er een optreden zijn van de nu al legendarische onemantrashband Ottoboy.

De expositie duurt van 8 oktober t/m 30 oktober 2011 en vindt plaats in de Watertoren aan de Turfmarkt in Zwolle. Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.mensinderuimte.com.

Artikel delen: