Het weer: wolken zon en regen

Zwolle – Woensdag lijkt het weer op een herhaling van zetten. Er zijn vrij veel stapelwolken, afgewisseld door zon, maar ook een aantal regenbuien. Op de meeste plaatsen komt de middagtemperatuur uit op 17 of 18 graden. Er staat nog steeds redelijk wat wind uit het westen. Het duurt tot in de avond voordat deze afneemt naar zwak tot matig boven land en matig tot vrij krachtig langs de kust. In de nacht koelt het af naar een graad of 9, langs de kust blijft het net een paar graden warmer.



13-09-2011_weerfoto_park_hogenkamp.jpg

Park de Hogenkamp

Donderdag nadert een zwak hogedrukgebied waarvan de kern net ten westen van Nederland komt te liggen. Er staat weinig wind uit westelijke richtingen, in de middag draait de wind naar het noordwesten. Echt stralend en droog weer wordt het niet. Er ontstaan stapelwolken en vanuit het noordwesten trekken een aantal lichte buien de kustprovincies binnen. In de middag maakt ook de rest van het land kans op een enkele lichte bui. De maxima komen uit rond 18 graden.



Vrijdag lijkt het overdag droog te blijven met weinig wind, wisselend bewolkt en maxima rond 19 graden, alleen in het noorden blijft de temperatuur wat achter. De invloed van hoge druk neemt af en in de avond is er kans op een bui.

De dagen daarna verlopen wisselvallig, met wolkenvelden en een aantal buien. Het wordt dan weer iets frisser.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)