Denk mee over Tippe a/d IJssel

Zwolle – Tippe a/d IJssel is de naam van de nieuwste buurt van Stadshagen. Geen buurt met standaard nieuwbouwwoningen, maar één die opvalt door de bijzondere bouwstijlen. Een buurt waar mensen uit verschillende bevolkingsgroepen met plezier wonen en werken. De gemeente Zwolle nodigt u uit mee te denken over de plannen voor deze nieuwe buurt.

tippe.jpg

In Tippe a/d IJssel zult u geen voorspelbare rechte straten met lange woningblokken vinden, maar speelse, kromme straatjes en een grote mate van variatie in woningtypes en leeftijds- en inkomensgroepen. Er wordt nadrukkelijk ingestoken op het buurtgevoel: hier ken je je buren al voordat je er gaat wonen. Werken aan huis, de aanwezigheid van glasvezel, twee tramhaltes (vanaf 2014), een uitvalsweg vlakbij, bedrijfsvestigingen, drie basisscholen en diverse servicevoorzieningen maken Tippe a/d IJssel tot een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken. En dit alles op ongeveer vijf minuten fietsen van de IJssel en tien minuten reizen met de tram naar het centrum.

Was nieuwbouw eerder geen optie voor u? In Tippe a/d IJssel doen we het anders. Deze buurt is bijzonder omdat de invulling ervan samen met geïnteresseerde bewoners wordt opgepakt. Wij denken dat daar behoefte aan is, maar aangezien u de expert bent, horen we dat graag van u.

Doet u mee?

Wilt u meedenken over de ontwikkeling van de nieuwste buurt van Zwolle, dan kunt u zich aanmelden voor een bijeenkomst op woensdagavond 28 september. Als één van de eersten krijgt u de voorlopige plannen te zien, waarna u wordt gevraagd om uw reactie en ideeën. Dit doen we in kleine groepen, waarbij de dialoog centraal staat.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Ga naar de webpagina www.zwolle.nl/tippeaandeijssel en klik op de link die op deze pagina aantreft. U wordt dan doorgeleid naar een website van het onderzoeksbureau SmartAgent. Zij maken verdere afspraken met u als u wordt uitgenodigd.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.