Windesheim ontwikkelt lespakket valpreventie

Zwolle – Vallen is een veel voorkomend probleem in de zorg en heeft voor ouderen vaak zeer ernstige gevolgen. Voor verpleegkundigen en verzorgenden is het daarom belangrijk valgevaar tijdig te signaleren om valongelukken te voorkomen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Dan is het van belang de ernst van het letsel te beperken. De vaardigheden en de kennis die hiervoor nodig zijn, komen aan bod in een nieuw digitaal lespakket ‘valpreventie’ Het lespakket wordt deze week gratis aangeboden aan alle mbo- en hbo-opleidingen op het gebied van gezondheidszorg.

Het reikt niet alleen technieken aan voor de les, maar biedt de lesstof ook op een boeiende en interessante manier aan. Het is te vinden op de website van Zorg voor Beter (www.zorgvoorbeter.nl/kennisbank).

Het lespakket werd ontwikkeld door Windesheim (lectoraat Innoveren in de Ouderenzorg en de opleiding Verpleegkunde), ROC Deltion (afdeling verpleegkunde en verzorging) en het Landelijk kennisnetwerk valpreventie bij senioren (Stichting Consument en Veiligheid) in Amsterdam. Vele deskundigen (docenten, studenten, onderzoekers) droegen bij aan het resultaat. Het pakket is bovendien getoetst in de onderwijspraktijk.

Windesheim werkte ook mee aan de gratis kennisbundel Valpreventie. Deze wordt door Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg, aangeboden en biedt docenten achtergrondinformatie over valpreventie . De kennisbundel is online in te zien via de website van Zorg voor Beter

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.