Langere wachttijd bij aanvraag Identiteitskaart

Zwolle – Het aantal landelijke aanvragen voor Nederlandse Identiteitskaart is maandag 12 en dinsdag 13 september 2011 zeer groot geweest (3 á 4 keer hoger dan normaal). Dat leidt er toe dat de producent niet langer de gebruikelijke levertijd kan nakomen.

Daarnaast is er zorg over de toereikendheid van de voorraad blanco identiteitskaart (model 2006). De voorraad die nu is voorzien zal – als het aantal aanvragen op dit niveau blijft doorgaan – niet toereikend zijn om alle aangevraagde identiteitskaarten kunnen leveren. Gelet hierop én om de overgang per 9 oktober 2011 naar het nieuwe model reisdocument beheersbaar te laten verlopen, gaan met ingang van donderdag 15 september 2011 tot in ieder geval 11 oktober 2011 wordt burgers gevraagd rekening te houden met langere levertijden. De levertijden worden langer dan 5 werkdagen. Blijft het aantal aanvragen onverkort hoog, dan kan de levertijd zelfs oplopen tot meerdere weken. Tot en met vrijdag 7 oktober 2011 neemt de producent alleen aanvragen in behandeling die een hoge prioriteit hebben.

Van een hoge prioriteit is sprake als:
de aanvrager niet reeds in het bezit is van een geldige identiteitskaart en/of paspoort, of

 • de aanvrager niet reeds in het bezit is van een geldige identiteitskaart en/of paspoort, of
 • de aanvrager in het bezit is van een identiteitskaart of paspoort waarvan de geldigheidsduur binnen twee maanden verloopt (te rekenen van de datum dat de aanvraag wordt gedaan).

Uiteraard kan iedere burger een aanvraag indienen voor een gratis Nederlandse identiteitskaart.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Logisch toch?
  Velen kunnen het niet eens betalen, er zijn belangrijkere dingen dan die id kaart.

  Mooi initiatief van de regering eindelijk iets goeds!:D


  ⚠️ Meld

 2. Exact johnny, veel mensen die er nu één ophalen ‘is toch gratis’, die niet het besef hebben dat alles wat de gemeente geld kost, opgebracht wordt door de burgers. Beetje dom…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.