Het weer: nazomerweer in aantocht

Zwolle – Donderdag valt in het noordoosten nog wat neerslag in de vroege ochtend. Daarna breekt de bewolking. Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en de kans op een bui in de middag is vrij klein en op de meeste plaatsen blijft het droog. Er staat een matige noordwestenwind.

14-09-2011_weerfoto_stadion_en_peperbus.jpg

Stadion en Peperbus

In de ochtend is de wind in het zuiden van het land zwak en komt uit het (zuid)westen. De temperatuur stijgt in de middag naar 17 graden in het noorden tot lokaal 19 in het zuidoosten. In de avond neemt de invloed van hoge druk flink toe. De wind valt weg en komt uit een variabele richting. Op verschillende plaatsen klaart het op en ontstaat er mist. Plaatselijk kan de mist dicht zijn met een zicht van minder dan 200 meter.

Vrijdag laat de zon zich regelmatig zien. Er ontstaan stapelwolken en vanuit het westen trekken ook velden met sluierbewolking over het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit het (zuid)oosten. De maxima komen uit rond 19 graden, alleen in het noorden valt de temperatuur net een paar graden lager uit. In de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe en is er kans op een bui.

Zaterdag is het weer heel anders. De wind is in de nacht naar het zuidwesten gedraaid en toegenomen naar matig tot vrij krachtig. De dag verloopt overwegend bewolkt met vooral in de namiddag en avond kans op buien. Het wordt 17 tot 19 graden. Zondag is het bewolkt, regenachtig en fris met maxima rond 16 of 17 graden. De dagen daarna licht wisselvallig en net wat warmer.

Artikel delen: