Applaus voor vrijwilligers Isala klinieken

Zwolle – Deze week is de Week van het Applaus. Daarom worden de vrijwilligers van de Isala klinieken in de spotlights gezet. Na een ontbijtbuffet in het personeelsrestaurant zijn de circa honderd vrijwilligers van Isala op de bus gestapt voor een dagje uit. Maar niet voordat enkele jubilarissen eerst in de bloemen werden gezet.

applaus.jpg

In de Isala klinieken werken zo’n 180 vrijwilligers en daar is het ziekenhuis enorm blij mee. Vrijwilligers zijn actief op verschillende afdelingen en leveren daar een belangrijke bijdrage aan de zorg. Hun werk heeft grote waarde voor de patiënten, die hierdoor het ‘ziek zijn’ even kunnen vergeten. Als vrijwilliger kun je binnen Isala aan de slag als gastvrouw of gastheer. Er helpen ook vrijwilligers in de speelkamer op de kinderafdeling, bij de patiëntenbibliotheek of op verpleegafdelingen.

Jaar van de vrijwilliger Vrijwilligers zijn voor het ziekenhuis en de Nederlandse samenleving van onschatbare waarde. 2011 is het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk. Daarom wordt in de week van 11 tot en met 18 september de Week van het Applaus georganiseerd. Gedurende deze week geven organisaties en bedrijven hun vrijwilligers op eigen wijze een applaus.

Meer informatie: www.isalawerkt.nl/vrijwilligerswerk.

Artikel delen: