Musea zitten te springen om vrijwilligers

Zwolle – ‘Musea zo gek nog niet’, dat is de naam van de campagne die zaterdag 24 september van start gaat. Het doel is om zo veel mogelijk vrijwilligers te vinden voor de Overijsselse musea. De campagne is een initiatief van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en alles begint. vrijwillig. en start tijdens het vrijwilligersfestival in Park Weezenlanden te Zwolle. Tijdens het festival kunnen bezoekers in het paviljoen Kunst en Cultuur alles te weten komen over musea en vrijwilligerswerk in de culturele sector. Ook vinden er allerlei optredens en activiteiten plaats tijdens het festival, waaronder een optreden van Miss Montreal & band.

KCO.jpg

“We willen mensen in Overijssel te laten zien dat er veel prachtige musea in Overijssel zijn”, aldus Girbe Buist, adviseur Musea en Erfgoed bij KCO. “Laat mensen eerst maar eens een museum binnenlopen, het ervaren en er enthousiast over raken. Ervaring leert dat ze dan eerder genegen zijn ook een rol van betekenis te willen spelen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vandaar dat we voor het thema ‘Musea zo gek nog niet’ hebben gekozen. Samen met zestien enthousiaste musea laten we inwoners van Overijssel zien dat we het cultureel gezien prima voor elkaar hebben in Overijssel.”

Tijdens het festival op 24 september zal Henk Moes (directeur KCO) samen met de heer Boerman (Gedeputeerde Ruimte, Water en Jeugdzorg) het startsein geven voor de campagne. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.allesbegintvrijwillig.nl .

Artikel delen: