Bandcontest Stairway to Hedon keert terug

Zwolle – Dé bandcontest van Overijssel Stairway To Hedon keert terug voor een tweede editie. Het concept waarin beginnende bands strijden om een plek in het voorprogramma van een concert in Hedon en natuurlijk de eer van de felbegeerde eerste plek. De wedstrijd gaat vrijdag 21 oktober van start met de eerste voorronde in cultureel centrum ’t Ukien in Kampen. Voor deelname kunnen enthousiaste beginnende bands zich nog tot woensdag 5 oktober inschrijven.

Lokale en beginnende bands krijgen bij Stairway to Hedon de kans om zich te laten horen. De voorrondes voor deze bandcontest zijn in oktober en november in ’t Ukien (Kampen), Buze (Steenwijk) en Popfront, Het Vliegende Paard en Level Z in Zwolle. Hier zullen meerdere bands tegen elkaar strijden om een felbegeerde finaleplek. Voor het selecteren van de winnaars is er een professionele jury aanwezig. Deze bestaat uit artiesten, programmeurs en journalisten; dé kans om ontdekt te worden dus. Bij de voorrondes mag ook het publiek haar stem uitbrengen.

De winnende bands krijgen een coachingsdag aangeboden door New Arts Zwolle en Hedon. Bekende artiesten van New Arts gaan de finalisten coachen en klaarstomen voor de finale. De artiesten helpen de bands onder andere op het gebied van presentatie, booking van optredens en het uitbrengen van een demo. Met de kennis van deze ervaringsdeskundigen kunnen de bands zich opmaken voor de grote finale in Hedon donderdag 1 december.

Voor Stairway to Hedon is Hedon op zoek naar enthousiaste, jonge, beginnende bands, uit de kop van Overijssel, die hun muziek willen laten horen op het grote podium. Schrijf jouw band voor 5 oktober in via projecten@hedon-zwolle.nl Wie weet worden jullie dan straks wel gecoacht door een bekende artiest en mogen jullie spelen in hét poppodium van Zwolle.

Locatie Voorrondes: Popfront, ’t Ukien, Level Z, Het Vliegende Paard, Buze Finale: Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer Voorrondes: 21 oktober 2011 – ’t Ukien Kampen 26 oktober 2011 – Studentertainment Zwolle 28 oktober 2011 – Level Z Zwolle 4 november 2011 – Buze Steenwijk 11 november 2011- Popfront Zwolle Finale: 1 december 2011 – Hedon Zwolle

Inschrijven projecten@hedon-zwolle.nl

Artikel delen: