Nieuwe Alpha-cursussen in Zwolle van start

Zwolle – Verschillende kerken in Zwolle starten deze maand weer met een nieuwe Alpha-cursus. In tien avonden en een weekend kunnen deelnemers vrijblijvend kennis maken met het christelijk geloof. Centraal staat de vraag ‘Is er meer?’.

 logo_is_er_meer_1.jpg

Velen mensen zijn vandaag de dag op zoek naar zingeving in dit leven. Met het thema ‘Is er meer?’ helpt de Alpha-cursus in de zoektocht naar een persoonlijk antwoord op die vraag middels een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: ‘Wie is Jezus?’, ‘Wat is bidden en hoe doe je dat?’ en ‘Bijbellezen: waarom en hoe?’. De cursusavonden beginnen altijd met een gezamenlijke maaltijd. Een korte lezing introduceert het thema van de avond, waarna in kleine groepjes over het onderwerp wordt doorgepraat.

De Alpha-cursus is al in de jaren ’70 ontstaan in Londen. In de jaren ’90 verspreidde de cursus zich snel over Europa. Ruim 14 miljoen mensen volgden een Alpha-cursus, waarvan meer dan 180.000 Nederlanders. In 165 landen worden momenteel meer dan 45.000 cursussen gegeven. Dit najaar worden er daarvan vier georganiseerd door Zwolse kerken. In september starten de PKN Stinskerk, VEZ, de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) Zwolle-West en de Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle met een nieuwe Alpha-cursus. Voor startdata, locaties en aanmelden: www.alphacursuszwolle.nl. Deelname aan de cursus is gratis. Er wordt alleen een kleine vergoeding gevraagd voor de maaltijden en het weekend.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Natuurlijk is er feitelijk niet meer. Maar wat typerend voor “geloof” is, is dat mensen graag willen “voelen” dat er meer is, om dingen gemakkelijker te kunnen beredeneren. Mensen willen ook graag geloven dat er meer is, omdat dat houvast kan bieden in moeilijke tijden en mensen meer sociale contacten kan geven.

  Ik heb in mijn opvoeding geleerd om zelf te denken en me niet door het Christelijk geloof te laten meeslepen: ik ben blij met mezelf en kan daar dus de energie, houvast en voldoening uit halen.
  Maar als dit andere mensen kan helpen om invulling te geven aan het leven: prima..

  Wat ik wel heel, heel erg vind, is DIT. >:(


  ⚠️ Meld

 2. Hallo Hans ook in het christelijke geloof is het belangrijk om zelf te denken, het is niet zo dat God voor ons denkt en doet, Hij heeft ons hersens gegeven om ze te gebruiken en je verandwoordelijkheden te nemen, maar voor hen die wel geloven geeft dat steun en een handvat om te leven.


  ⚠️ Meld

 3. @hans, ik zou zeggen schrijf je in dan kom je er achter dat het een vrije keus en wil is en dat je je niet hoeft mee te slepen. En over dat punt dat jij aangeeft is wel heel extreem, maar extremen heb je in elk geloof. :'(


  ⚠️ Meld

 4. @Hans, helemaal mee eens
  God is a gross answer, an indelicacy against us thinkers – at bottom merely a gross prohibition for us: you shall not think!
  Maar als je daar gelukkig van wordt moet je het lekker zelf weten, ieder zijn eigenlijk keus toch?


  ⚠️ Meld

 5. @Hans: jammer dat je m.i. de ratio boven het gevoel zet en er niet naast. Nog meer jammer is dat je, om je gelijk te halen, je met een voorbeeld komt dat tot de categorie extreem behoort. En juist in dit decenium moeten we daarvan af. De bekend discussie b.v.: elke moslim is geen terrorist.


  ⚠️ Meld

 6. Ach ja. Geloven zegt het eigenlijk al h?. Je weet het namelijk niet zeker…

  Zolang ze blijven roepen dat de aarde 6000 jaar geleden geschapen is…
  Zucht. Ieder zijn ding.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.