Arm in arm tegen armoede

Zwolle – Het Zwolse Platform ‘Armoede raakt ons Allemaal’ zette zich in om donderdagavond een zo lang mogelijke menselijke slinger te realiseren. De slinger bestond uit mensen die letterlijk arm in arm gaan tegen de groeiende armoede in Nederland in het algemeen en tegen de dramatische gevolgen van de geplande bezuinigingen in het bijzonder. 15-09-2011_arm_in_arm_tegen_armoede_4.jpg

Iedereen was welkom om tijdens de actie aan te haken. Woordvoerder Crystal Ziel zei vooraf: ‘We weten dat veel mensen grote moeite hebben met de bezuinigingen van dit kabinet. Toch is het moeilijk die mensen bij elkaar te krijgen. We hopen dat iedereen in Zwolle die voelt dat de maatschappij verarmd bij elkaar aanhaakt om zo’n lange slinger te creëren dat anderen letterlijk niet om het probleem heen kunnen”. In Deventer is onlangs een slinger geweest van 61 personen, die in Zwolle echter niet is geëvenaard. Tijdens de actie werden bezoekers van de binnenstad uitgenodigd aan te haken en was er de mogelijkheid gearmd op de foto te gaan.

15-09-2011_arm_in_arm_tegen_armoede_2.jpg

15-09-2011_arm_in_arm_tegen_armoede_3.jpg

15-09-2011_arm_in_arm_tegen_armoede_1.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik vrees dat ze hier in Den Haag – net zo min als ik – van onder de indruk zullen zijn. Hoe vervelend ook, er moet gewoon bezuinigd worden. Natuurlijk moeten hiermee de zwaksten van de samenleving ontzien worden, maar het is kortzichtig om te denken dat de bezuinigingen niet nodig zijn.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.