Landelijke primeur van Bokbier Introductie.

Zwolle – Een bonte stoet van paardenkarren, blaaskapellen en een stadsomroeper laat op donderdag 6 oktober weten dat er in Zwolle weer bokbier wordt geschonken. Raspaarden van Grolsch, Palm en Heineken lopen een verschillende route langs 28 kroegen in de binnenstad, waar deelnemers hun eerste ‘bokje’ van het jaar mogen proeven. Primeur voor Zwolle is dat het dit jaar de eerste stad is in Nederland waar het bokbier mag worden geschonken.

bokbier-2011.jpg

Om 17.00 wordt het bokbier traditioneel van een schip op de kade van het Rodetorenplein gehesen. Vervolgens beginnen de drie verschillende ‘kroegentochten’, waar bij elk café het bier van de nostalgische wagens wordt geladen en stadsomroeper Peter Vader de introductie officieel maakt. Bij de verschillende kroegen kunnen liefhebbers genieten van een bokbiertje met bijpassende hapjes. Dit biertje hoeft slechts een euro te kosten bij gebruik van de speciale bierkaart. Deze is vanaf 17 september en tijdens de avond verkrijgbaar bij de deelnemende cafés en geeft recht op zes bokbiertjes voor een euro. De drie verschillende loop routes met nog meer info staan op onze internetsite: www.hesz.nl (bokbier introductie) De optocht begint om 17.00 en eindigt om ca. 21.00 uur.

bokbier_2_-2011.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Mooi !… Dat bedrijven op dit weblog gratis reclame kunnen maken voor hun produkten. Volgens mij is de nieuwswaarde van het bovenstaande maar gering. Of delen ze het bier gratis uit ?…  ⚠️ Meld

 2. @ Petje:

  Dit biertje hoeft slechts een euro te kosten bij gebruik van de speciale bierkaart. Deze is vanaf 17 september en tijdens de avond verkrijgbaar bij de deelnemende cafés en geeft recht op zes bokbiertjes voor een euro.

  Je hebt GRATIS en bijna GRATIS 😉


  ⚠️ Meld

 3. Vooral ook niet vergeten dat de de kroegentochten worden opgeluisterd door oa De Zwolsche Polle. Wereldberoemd in Zwolle eo.
  Zij maken dus muziek tijdens het nuttigen van een bokbiertje.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.