Zonnebloem Theater Tournee ‘Circus Monetti’

Zwolle – Op 24 september 2011 organiseren 40 vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Regio Zwolle , in samenwerking met Esther Bronkhorst Events, een speciale theatervoorstelling voor 300 zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen uit Zwolle, Hattem, Kampen. Nieuwleusen, Wezep en IJsselmuiden.

De voorstelling ‘Circus Monetti’ is speciaal voor de Zonnebloem geschreven. De hoofdrollen worden vertolkt door Mariska van Kolck, Harrie Slinger, Heddy Lester, Pauline du Bois en Jacueline Aronson. De voorstelling is te zien in theater Regardz de Buitensocieteit in Zwolle. Regardz De Nieuwe Buitensocieteit Zwolle stelt de zalen gratis beschikbaar. “Monetti’ wordt 84 keer gespeeld in een groot aantal theaters door heel Nederland. In totaal kunnen ruim 25.000 mensen met een fysieke beperking van deze unieke voorstelling genieten.

Deze middagvullende voorstelling draait om een rondreizend familiecircus, waar na het overlijden van de circusdirecteur allerlei mysterieuze ontwikkelingen elkaar opvolgen. Het showorkest van Eddy van Damme zorgt voor de muzikale omlijsting van de voorstelling.

Net als afgelopen jaren is de productie van de show in handen van Esther Bronkhorst Events, is Edwin de Jongh verantwoordelijk voor de samenstelling van het programma en ligt de regie in handen van Brigitte Odett. Met ruim 40.000 vrijwilligers en bijna 1.500 afdelingen is Nationale Vereniging de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Zij zet zich in voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking voor wie sociaal isolement dreigt. Door huisbezoek, daguitstapjes te organiseren en aangepaste vakanties te bieden, geven de Zonnebloemvrijwilligers meer kleur aan het leven van vele mensen.

Artikel delen: